Асіф Алієв

«F-16 змінять хід війни та допоможуть з деокупацією Криму», — американський експерт

mainnews-id
Винищувач може відкрити нові можливості для розширення плацдарму контрнаступу ЗСУ

Винищувачі F-16, коли потраплять в Україну, можуть змінити хід війни, зокрема, відкинути на більшу дистанцію російські літаки та допомогти в деокупації Криму та наступі на Токмак.

Про це пише Ніко Ланге, старший науковий співробітник програми трансатлантичної оборони та безпеки у Центрі аналізу європейської політики (CEPA) у США у статті “В Україні лютують бої, поки чекають на F-16” від 28 листопада, передає Голос Америки.

“Росія зараз продовжує завдавати авіаударів по всій лінії фронту. Очікується, що це зміниться, коли українські F-16 будуть вперше дислоковані. Це може змусити російські винищувачі триматися на більшій відстані”, - пише експерт.

На думку Ланге, прибуття F-16 “може відкрити нові можливості для розширення плацдарму, наступу під Вербовим [на північ від м.Токмак] і подальшого тиску на Крим”.

“Наразі виглядає так, що Україні доведеться перейти до стратегічної оборони та зволікання на сході, якщо вона хоче зберегти свій власний атакувальний потенціал на півдні. Таким чином, наступальний етап війни може призвести до поділу лінії фронту”, - аналізує експерт.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин