Асіф Алієв

На етнофестивалі “Країна Мрій” буде представлена Кримська сцена Bağçasaray! (Бахчисарай)

mainnews-id
В межах Кримської сцени плануються виступи виконавців та гуртів з Криму в різних музичних жанрах

З 21 по 23 червня 2024 року на території Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка відбудеться двадцятий міжнародний етнофестиваль “Країна Мрій”.

Організатори фестивалю запрошують відвідати Кримську сцену Bağçasaray!

«Кримська сцена традиційно є частиною фестивалю “Країна мрій” та була представлена ще задовго до окупації Криму. Тому символічно, що гості 20-го ювілейного фестивалю матимуть змогу знову зануритися в колоритну культурну атмосферу Кримського півострова», - кажуть організатори фестивалю етнічної музики.

В межах Кримської сцени плануються виступи виконавців та гуртів з Криму в різних музичних жанрах. Серед них Ісмаїл Курт-Умер, Таня Ша та Shopping Hour GRP, гурт Chayir, Руслан Болатов та Аліє Хаджабадінова, квінтет Усеїна Бекірова.

Крім цього, гості зможуть відвідати різноманітні майстер-класи, спробувати себе у традиційних кримськотатарських танцях чи національній боротьбі "Куреш". В межах Кримської сцени наймолодші гості фестивалю також матимуть можливість відвідати дитячу галявину з розвагами для малечі.

Крім цього, протягом трьох днів триватиме кілька тематичних панельних дискусій, виставка з історіями про військових, родом з Криму, які стали на захист української держави, а також виставка “Історії з окупованого Криму”.

В межах фестивалю відбудеться ярмарок традиційних та крафтових виробів народних промислів, читання поезії та прози від авторів “Кримського інжиру”, частування кримськотатарськими стравами та багато іншого.

Також кожен охочий зможе доєднатися до збору для військових з Криму та взяти участь в аукціоні, кошти з якого будуть передані на потреби Сил Оборони України.

Програма Кримської сцени реалізується за підтримки Представництва Президента України в АР Крим, Офісу Кримської платформи, обʼєднаної ініціативи Кримський Фронт, Центру прав людини ZMINA, громадської організації “КримSOS”, українсько-кримськотатарського літературного проєкту “Кримський інжир”, державного підприємства «Кримський дім» та "ТРО Медіа", громадської організації «Kitap Qalesi», громадської спілки «Інститут розвитку кримськотатарської мови».

Медіапартнери: QIRIM.Media та Crimea Daily.

Квитки можна придбати за посиланням.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин