Асіф Алієв

Політв'язень Сізіков знайдений в ізоляторі Бахчисараю

mainnews-id
Адвокатка назвала дії російських поліцейських незаконними

Політв'язня з інвалідністю за зором Олександра Сізікова знайшли в ізоляторі тимчасового утримання в окупованому Бахчисараї.

Про це стало відомо "Кримській солідарності".

Зазначається, що увечері 14 вересня співробітники російської поліції забрали Сізікова з дому та відвезли у невідомому напрямку.

Напередодні, 13 вересня, апеляційний суд російського міста Власиха ухвалив Сізікову вирок — 17 років ув'язнення.

За словами юристки Лілі Гемеджі, яку встиг попередити Сізіков, поліцейські відмовилися показати його матері ухвалу апеляційного військового суду, заявивши, що «такої ухвали у них немає».

Вони погрожували застосувати до Сізікова силу та притягти до відповідальності за «невиконання законних вимог співробітників поліції». Гемеджі назвала дії поліцейських незаконними.

"Все, що зараз відбувається, інакше як свавіллям співробітників МВС назвати не можна", - додала юристка.

Вчора Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародну спільноту посилити тиск на росію з вимогою негайного звільнення Сізікова.

Олександра Сізікова, який повністю втратив зір після ДТП, затримали під час масових обшуків в окупованому Криму 7 липня 2020 року. Тоді його помістили під домашній арешт.

Нагадаємо, Апеляційний військовий суд у Власисі залишив без змін вирок кримським мусульманам у справі «четвертої Бахчисарайської групи» Хізб ут-Тахрір.

Судді залишили чинним рішення Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону — по 12 років позбавлення волі Аліму Суф'янову та Сейрану Хайрединову, 17 років позбавлення волі Олександру Сізікову з інвалідністю за зором.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин