Асіф Алієв

«Понад 100 тисяч дерев вирубали окупанти під час будівництва траси «Таврида», — еколог Хлобистов

mainnews-id
Дорогу проклали через територію заповідників

Понад 100 тисяч дерев і таку ж кількість чагарників було знищено під час будівництва траси «Таврида» в окупованому Криму.

Про це QIRIM.News повідомив доктор економічних наук, еколог, Євген Хлобистов, коментуючи відкриття руху автомобілів в обидва боки на трасі, побудованій у 2020 році.

За словами експерта, саме відкриття двостороннього руху нічого не змінило для стану довкілля, проте шкоду екології завдало масштабне знищення рослинності.

Хлобистов.webp

«На відстані 200 метрів від траси, праворуч та ліворуч від неї, знищили величезну кількість дерев, хоча вони ніяк не заважали трасі. Це так звана смуга безпеки. Безумовно, булі й інші втрати лісового фонду, але найбільше — це вирубка дерев. Понад 100 тисяч дерев і така ж кількість чагарників», — розповів він.

 За словами експерта, трасу «Таврида» проклали через територію заповідників, яким дуже швидко змінили статус на ландшафтні парки місцевого значення. Таким чином, дозвіл було отримано на рівні місцевих адміністрацій.

 При цьому, у процесі будівництва траси була помічена корупційна оборудка.

 Так, за словами Хлобистова, окупанти компенсували вирубку дерев тим, що висадили біля траси саджанці, вартість яких — 20 тисяч рублів за кожен.

 «Це місячна зарплата вчителя. 20 тисяч за один саджанець! Це така корупційна оборудка», — наголосив експерт.

 

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин