Микола Шевчук

Від 12 до 15 років позбавлення волі отримали судді-колаборанти з Криму

mainnews-id
Прокурори довели, що після окупації півострова «судді» зрадили присязі на вірність народу України та перейшли працювати до окупаційних судів

За публічного обвинувачення прокуратури Автономної республіки Крим та міста Севастополя (АРК) вироки отримали 9 окупаційних суддів, які зрадили Україну. Одна з них отримала 15 років позбавлення волі, четверо – 13 та інші четверо – 12 років. Усіх їх визнано винними у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Прокурори довели, що після окупації півострова «судді» зрадили присязі на вірність народу України та перейшли працювати до окупаційних судів. Йдеться про так звані верховний суд Криму, Севастопольський та Євпаторійський міські суди; залізничний районний суд міста Сімферополя; Нижньогірський районний суд, господарський суд міста Севастополя; арбітражний суд Криму.

Зазначається, що своїми діями та рішеннями вони сприяли становленню та зміцненню окупаційної судової влади на півострові, а також надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин