Асіф Алієв

«Суд» над публікацією Курбедінова. У чому та хто звинувачує кримськотатарського адвоката

mainnews-id
У випадку визнання Курбедінова винним йому загрожує штраф до ста тисяч рублів (30 тисяч грн)

Сьогодні, 22 квітня, в окупованому Криму відбулося «судове слухання» з адміністративної справи щодо кримськотатарського адвоката Еміля Курбедінова.

На сьогоднішньому слуханні відбувся допит свідка, який написав заяву проти Курбедінова до Центру протидії екстремізму «МВС» Криму.

«Нічого, крім особливої упередженості, до мене та моїх колег я не побачив. Вона вважає, що ми працюємо на якісь ворожі канали, дискредитуємо російську федерацію, міноборони тощо. Мало того, коли ми запитали про текст, який вона нібито прочитала в телеграм-каналі, вона інтерпретувала його по-іншому. Ця інтерпретація не має нічого спільного з постом, який був опублікований про порушення», — розповів адвокат.

телеграм.png

У липні 2023 року Курбедінов у телеграм-каналі «КЕМська волость», призначеному для адвокатів, правозахисників та юристів, опублікував пост, присвячений роздачі повісток та відстрочці від мобілізації в армію росії.

Зокрема, адвокат дає юридичну пораду відповідно до п.7 «Положення про призов на військову службу» в межах російського законодавства, про те, що студент не підлягає виклику на медичний огляд та інші заходи до військкомату.

Скаргу на цю публікацію подала колаборантка Еміне Бєлялова. Бєлялова, як пише видання «[Ґрати],(https://graty.me/ru/news/v-krymu-na-advokata-emilya-kurbedinova-sostavili-adminprotokol-o-zloupotreblenii-svobodoj-informaczii-za-post-pro-otsrochku-ot-mobilizaczii/)», очолює євпаторійське відділення руху «Волонтери перемоги» і водночас є адміністраторкою телеграм-каналу кримського блогера Олександра Таліпова. емине белялова.png

Таліпов та його команда збирають інформацію про будь-які публічні прояви опозиційної та антивоєнної позиції та доносять до поліції та фсб, які за їхніми заявами відкривають адміністративні та порушують кримінальні справи проти кримчан.

У своїй заяві Бєлялова стверджувала, що після публікації Курбедінова у навчальному закладі, де навчається колобарантка, розпочався ажіотаж серед студентів, який навіть призвів до зриву навчального процесу.

«Суд висловив побажання дізнатися у керівництва ВНЗ, чи дійсно був зірваний навчальний процес. З цією метою до 7 травня оголошено перерву», — розповів Курбедінов.

курбединов 2.jpg

У випадку визнання Курбедінова винним, йому загрожує штраф до ста тисяч рублів з конфіскацією, за звинуваченням за статтею 13.15 КоАП рф, частина 9 ("зловживання свободою масової інформації").

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

В окупованому Криму вшанували пам'ять загиблих під час депортації кримських татар

news-pic

«Світ усвідомив, що злодії мають бути покарані, і росія буде покарана», - Чубаров

news-pic

«Ми лишаємось єдиним народом з єдиною ціллю — зберегти себе і свою ідентичність», — Сеітаблаєв

news-pic

До дня пам'яті жертв геноциду соліст ансамблю ЗСУ та Національний президентський оркестр презентували соціальний кліп «Ей гузєль Кирим» (ВІДЕО)

news-pic

В окупованому Криму загинув командир бази російського ППО

news-pic

«Варварська акція сталінського режиму»: історія геноциду кримськотатарського народу

news-pic

В Україні готують документальну книжку про кримських політв’язнів

news-pic

В окупованому Криму пройшли обшуки. Силовики увірвалися в дім головного редактора газети QIRIМ (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)