Ліна Тимошина

У російському порту «Кавказ» затонув пором із паливом: що відомо?

mainnews-id
У Керчі утворилися великі черги на автозаправках

22 серпня надвечір у Telegram-каналах з'явилася інформація про пожежу порома в російському порту «Кавказ».

Згодом Оперштаб Кубані підтвердив пошкодження залізничного порома із паливними цистернами на борту в акваторії порту "Кавказ". Пізніше повідомив, що пором затонув. На момент пожежі на ньому було 30 цистерн з паливом. За даними Telegram-каналів, йдеться про пором Конро Трейдер.

Пропагандистські ЗМІ заявили, що врятовано 17 членів екіпажу порома в порту "Кавказ", станом на вечір шукали ще двох людей. За даними "Кримського вітру", у лікарні четверо постраждалих.

Росіяни заявили, що пором нібито був атакований Силами оборони України.

Звуки вибухів цистерн із паливом чули в окупованій Керчі, йдеться у дописах місцевих Telegram-каналів. Також кримчани бачили стовп диму. Порт «Кавказ» розташований у Краснодарському краї, недалеко від Керченського мосту.

Telegram-каналах «Кримський вітер» зазначає, що пороми – це важлива частина логістики Криму.

"Через знищення більшості великих десантних кораблів та неефективність Керченського мосту багато військових вантажів перевозять на півострів поромами. А паливо возять виключно поромами у залізничних цистернах", - йдеться у дописі.

Окупаційний голова асоціації вантажних перевізників та експедиторів Криму повідомив, що до ліквідації наслідків у порту Кавказ роботу Керченської переправи буде тимчасово припинено.

Того ж вечора у Керчі утворилися великі черги на автозаправках.

Нагадаємо, 23 липня Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що угруповання сил і засобів Військово-морських Сил ЗС України разом із підрозділами інших складових Сил оборони, в порту «Кавказ» завдали суттєвих пошкоджень ворожому порому «Славянин».

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин