Микола Шевчук

Загарбники встановили місцезнаходження зниклого Фархада Солієва, однак відмовилися повідомити, де він перебуває

mainnews-id
Чоловіка з колегою у листопаді минулого року викрали окупанти з фсб

Окупанти з МВС у Гагарінському районі Севастополя повідомили матері зниклого 3 листопада минулого року Фархада Солієва, що встановили місцезнаходження її сина. Але не розкрили, де він утримується.

Відповідь від так званого начальника відділу МВС Олександра Перепелиці прийшла на ім'я Ленари Сейдалієвої, цитує “Кримська солідарність”.

За словами Перепелиці, «будь-яких протиправних дій щодо Фархада вчинено не було», але перевірити ці відомості без контакту адвоката з Солієвим неможливо. Матеріали перевірки, які містять дані про місцезнаходження Солієва, були долучені до його справи. Інших подробиць перевірки Перепелиця не навів.

Нагадаємо, 3 листопада мешканця Криму Фархада Солієва та його колегу Сервера Алієва відвезли у невідомому напрямку на машині, яка належала фсб. Це встановили “працівники мвс”. Судячи з кадрів з відеокамер, чоловіка забрали дві людини: один невідомий в одязі кольору хакі, інший — у темному.

Одразу після викрадення мвс загарбників відмовилося порушити кримінальну справу та повідомляти рідних про перебіг розслідування тому, що фсб нібито «має право утримувати їх [Фархада Солієва та Сервера Алієва] протягом 15 діб».

У середині листопада волонтери пошукової служби «ЛізаАлерт» призупинили пошуки Фархада, посилаючись на те, що “співробітникам мвс” відомо, де перебуває він та його колега Сервер Алієв. Так званий заступник начальника слідчого управління мвс загарбників у Севастополі Роман Дегтярьов заявляв, що в чергові частини Севастополя Солієва не забирали, кримінальні справи щодо нього не порушували, слідчі дії з ним не проводилися. Не обирали і запобіжного заходу. На сайті місцевих “судів” немає жодної інформації про те, що до них надійшли справи викрадених кримчан. Як наголошують адвокати, в спецприймачах Солієва та Алієва також не знайшли.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин