Ліна Тимошина

Аварійно-рятувальні роботи на території дитячої лікарні «Охматдит» завершено, - КМВА

mainnews-id
Кількість загиблих у Києві внаслідок ракетної атаки зросла

Аварійно-рятувальні роботи на території дитячої лікарні «Охматдит» завершено. Повністю зруйнований корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій, де дітям проводять діаліз. У більшості інших корпусів – суттєві пошкодження.

Про це повідомила Київська міська військова адміністрація (КМВА) у Telegram.

«Постраждали хірургічні, онкологічні, соматичні відділення, відділення інтенсивної терапії, радіології та променевої терапії, операційний блок, дві реанімації та єдина в країні онкогематологічна лабораторія. Зараз усі згуртовано працюють аби якнайшвидше відновити лікарню», - йдеться у повідомленні.

Наразі 94 дитини евакуйовані до інших лікарень Києва. У вцілілих відділеннях «Охматдиту» залишилися на лікуванні 68 дітей. 465 пацієнтів, які потребували планового лікування, були обстежені та тимчасово виписані додому.

У КМВА зазначили, що на момент атаки в лікарні перебувало 627 дітей. З них 8 зазнали поранень. Загинули 2 дорослі людини.

Станом на 17.00, за даними КМВА, від ракетного удару росіян у Києві загинуло 33 людини.

Нагадаємо, зранку 8 липня росіяни завдали ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит". А також по низці інших цивільних об'єктів столиці.

Служба безпеки України кваліфікувала удар рф по Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» як воєнний злочин і відкрила за даним фактом кримінальне провадження. За попередніми даними слідчих Служби безпеки України, для вогневого ураження медустанови окупанти застосували стратегічну крилату ракету Х-101.

Фото: Telegram/Zelenskiy/Official

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин