Микола Шевчук

Джелял - людина, якою пишається кримськотатарський народ, - Чубаров

mainnews-id
Бранцю кремля 27 квітня виповнюється 44 роки

Перший заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял - людина, яку знає вся Україна, чиїм вірним і гідним громадянином він є, людина, якою пишається кримськотатарський народ.

Про це зазначив Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, вітаючи Джеляла з днем народження.

QIRIM.News подає повний текст Чубарова.

"Наріману Джелялу – 44 роки.

Вітаємо та пишаємося!

Талановитий журналіст, надійний товариш, відважний трибун, відданий своєму народові борець.

Опора для своєї родини - чотирьох діточок та дружині Левізі. Перший заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу.

Людина, яку знає вся Україна, чиїм вірним і гідним громадянином він є.

Людина, якою пишається кримськотатарський народ.

Ці слова я написав рік тому, день в день, коли Наріману Джелялу виповнилося 43 роки.

Але тоді ще Нарімана, позбавленого волі ще у вересні 2021 року, утримували у СІЗО на території Криму, завдяки чому його дружина Левіза та адвокати могли, хай і з великими перешкодами, бачитися з ним.

Пізніше, у жовтні – листопаді 2023 року, Нарімана Джеляла етапували на територію країни – агресора та помістили у колонію суворого режиму, яке знаходиться у Мінусинську Красноярського краю.

Отже, у XXI столітті Нарімана Джеляла та десятки інших політв'язнів - кримських татар знову конвоюють за маршрутами, второваними тисячами репресованих кримських татар ще в першій половині ХХ століття.

Російсько-українська війна, розв'язана москвою у лютому 2014 року, окупація Криму та інших територій України, цілеспрямоване переслідування та репресії проти корінного кримськотатарського народу, вбивство десятків тисяч мирних жителів України свідчать про варварську та мерзенну суть росії, яка не змінюється і через століття та завжди спрямована на захоплення чужих територій і знищення їх народів.

Виступаючи на захист кримськотатарського народу та рідного Криму, залишаючись вірним громадянином України, Наріман Джелял демонструє тісний зв'язок та наступність сьогоднішніх політв’язнів із попередніми поколіннями мужніх борців за свободу та права кримськотатарського народу.

У день народження Нарімана Джеляла висловлюю слова підтримки та гордості йому та його родині – дружині Левізі, дітям Аділе, Еміне, Джемілю, Наїле , матері – Айше абла. Користуючись цією нагодою, такі ж само щирі слова підтримки висловлюю на адресу всіх кримських в'язнів російських окупантів та їхніх сімей.

Знаймо, Крим буде звільнений від російських окупантів, а вся погань, яка переслідує наших дітей, братів і сестер, буде покарана!».

Раніше у межах ініціативи “Листи до вільного Криму” Постійна Представниця президента в Автономній республіці Крим (АРК) Таміла Ташева прочитала листа першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, активіста, журналіста, викладача, політолога Нарімана Джеляла.

Фото: Наріман Джелял

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин