Асіф Алієв

Кабмін ухвалив постанову про створення оргкомітету з проведення заходів до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

mainnews-id
Постійна Представниця Президента України в Автономній Республіці Крим увійшла до його складу

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову “Про утворення Організаційного комітету з підготовки і проведення заходів у зв’язку з відзначенням Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу”.

Про це йдеться в заяві Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, яке долучалось до участі в розробці документу. Постійна Представниця Таміла Ташева в якості співголови увійшла до складу комітету.

Завданням Організаційного комітету є надання пропозицій та рекомендацій, а також координація дій державних органів під час організації заходів до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

«Нагадаємо, 18 травня — День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Цьогоріч відзначаються 80-ті роковини депортації кримськотатарського народу з території Кримського півострова радянським тоталітарним режимом у 1944 році.

Україна визнала злочин примусової депортації актом геноциду кримськотатарського народу, керуючись положеннями Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, засуджуючи політику тоталітарного режиму щодо утисків корінного народу України. Здійснювалися умисні вбивства, заподіяння серйозних тілесних ушкоджень, навмисно створювалися життєві умови, спрямовані на фізичне знищення кримських татар.

У Канаді, Латвії, Литві депортація визнана геноцидом кримськотатарського народу. Україна працює над подальшим визнанням геноциду іншими країнами», — зазначається у повідомленні.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин