Микола Шевчук

“Листи до вільного Криму”: Ташева прочитала лист Джеляла

mainnews-id
27 квітня бранцю виповнюється 44 роки

У межах ініціативи “Листи до вільного Криму” Постійна Представниця президента в Автономній республіці Крим (АРК) Таміла Ташева прочитала листа першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, активіста, журналіста, викладача, політолога Нарімана Джеляла, якого окупанти незаконно затримали після участі в Інавгураційному саміті Кримської платформи у 2021 році.

Про це повідомляє пресслужба Представництва президента в АРК.

«Постать Нарімана є надзвичайно важливою для Криму і всього кримськотатарського народу, а його ув’язнення — черговим свідченням російського безчинства. Попри заборону окупаційним режимом діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, визнання його діяльності нібито “екстремістською”, загалом переслідування жителів півострова, зокрема кримських татар, Наріман залишився жити в окупації, поруч зі своїм народом, висвітлюючи злочини окупантів у Криму. Він займав активну громадянську позицію, підтримував кримськотатарських активістів, яких незаконно затримала росія, висвітлював злочини окупантів, зокрема порушення прав кримськотатарського народу в умовах окупації, брав участь в зустрічах “Кримської солідарності”, порушував тему необхідності звільнення Криму на міжнародних майданчиках. За сміливість публічно говорити про злочини окупантів, відвагу повернутись до окупованого Криму після участі в саміті Кримської платформи, правду та вірність Україні Першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу незаконно засудили до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму зі штрафом у 700 тисяч рублів», - сказано в повідомленні.

Також 27 квітня у бранця День народження.

«Свої 44 він знову зустрічає не в колі сім’ї та друзів — росія позбавила його, як і сотні наших людей, такої можливості», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що до 19 травня у вас є можливість написати слова підтримки Наріману Джелялу та іншим політв’язням, що були незаконно ув’язнені за свою проукраїнську позицію та спротив російській окупації Криму.

Фото: Наріман Джелял

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин