Ліна Тимошина

Сулеймана Мамутова обрали доповідачем Форуму ООН з питань корінних народів

mainnews-id
Він презентуватиме доповідь Форуму, яка зосереджується на рекомендаціях для корінних народів, що прагнуть досягти автономії відповідно до міжнародного права.

Члена Постійного форуму ООН з питань корінних народів (UNPFII) Сулеймана Мамутова обрали доповідачем форуму.

Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

«Радий повідомити про новий важливий етап цієї подорожі, адже сьогодні мене обрано доповідачем Постійного Форуму. Протягом напруженої двотижневої сесії я керуватиму розробкою щорічного звіту Постійного Форуму. Вдячний колегам-експертам за довіру», - написав Мамутов.

Також він презентуватиме тематичну доповідь Форуму, що зосереджується на рекомендаціях для корінних народів, які прагнуть досягти автономії відповідно до міжнародного права.

«Реалізація політичних прав корінних народів – критично важливий вимір задля відновлення справедливості та подолання спадщини колоніалізму», — наголосив доповідач.

Мамутов розповів, що рік тому він мав честь долучитися до роботи Постійного форуму ООН з питань корінних народів (UNPFII) як експерт від України.

За його словами, Постійний Форум відіграє ключову роль у формуванні глобальної політики щодо прав корінних народів. Впродовж двох десятиліть цей орган активно сприяв впровадженню Декларації ООН про права корінних народів, що вплинуло на законодавство багатьох держав, включаючи Україну.

Минулого року вперше в історії звіт Постійного Форуму, ухвалений Економічною та соціальною радою ООН, висвітлив виклики, з якими стикаються корінні народи України. Глобальний рух корінних народів отримав офіційну інформацію про становище корінних народів України саме через Постійний Форум.

«Ухвалений рішенням 16 експертів з усього світу, щорічний звіт привернув увагу міжнародної спільноти стосовно порушень та серйозних наслідків російської агресії для корінних народів як в Україні, так і в усьому регіоні», — зазначив Мамутов.

Фото: Facebook/Suleiman Mamutov

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

В окупованому Криму вшанували пам'ять загиблих під час депортації кримських татар

news-pic

«Світ усвідомив, що злодії мають бути покарані, і росія буде покарана», - Чубаров

news-pic

«Ми лишаємось єдиним народом з єдиною ціллю — зберегти себе і свою ідентичність», — Сеітаблаєв

news-pic

До дня пам'яті жертв геноциду соліст ансамблю ЗСУ та Національний президентський оркестр презентували соціальний кліп «Ей гузєль Кирим» (ВІДЕО)

news-pic

В окупованому Криму загинув командир бази російського ППО

news-pic

«Варварська акція сталінського режиму»: історія геноциду кримськотатарського народу

news-pic

В Україні готують документальну книжку про кримських політв’язнів

news-pic

В окупованому Криму пройшли обшуки. Силовики увірвалися в дім головного редактора газети QIRIМ (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)