Микола Шевчук

Затримання Усика в аеропорту Кракова: що відомо на цей час

mainnews-id
Через затримання боксера у справу втрутилися перші особи держави

Увечері 17 вересня в аеропорту польського Кракова було затримано українського боксера, мешканця Криму Олександра Усика. Пізніше його відпустили.

Першим про його затримання повідомив відомий борець, перший заступник голови комітету парламенту з питань молоді та спорту Жан Беленюк. Він виклав відео, де було показано Усика у супроводі охорони аеропорту в кайданках.

Пізніше на інцидент відреагував Президент України Володимир Зеленський.

«Я був обурений таким ставленням до нашого громадянина й чемпіона. Доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку негайно розібратися в усіх деталях інциденту в аеропорту Кракова», - сказано в повідомленні.

Пізніше Усика відпустили.

"Друзі, все добре. Сталося непорозуміння, яке швидко вирішилося. Дякую всім, хто хвилювався. Дякую українським дипломатам за підтримку. І респект польським правоохоронцям, які виконують свої обов'язки, попри зріст, вагу, розмах рук і регалії", - зазначив боксер.

Ймовірні причини затримання

У ЗМІ поширюється інформація, що польський промоутер Анджей Василевський з посиланням на промоутера українського бокера Олександра Красюка розповів, що Усик автомобілем приїхав з Києва до Кракова і звідти хотів летіти до тренувального табору в Іспанії для підготовки до бою-реваншу з британцем Тайсоном Ф'юрі, запланованого на 21 грудня в саудівському Ер-Ріяді.

Проте працівники аеропорту з незрозумілих причин не захотіли пускати на борт товариша Усика і згодом затримали його. У відповідь Олександр відмовився летіти самостійно і виступив проти затримання друга, внаслідок чого їх обох заарештували.

Видання ESPN, посилаючись на власне джерело, стверджує, що у повідомленні Василевського йшлося про Усика та його тренера Сергія Лапіна, яких нібито не пустили на літак в аеропорту Кракова через те, що працівник авіакомпанії оцінив їхній стан як "непридатний до польоту".

Попри намагання Усика пояснити, що з ними все гаразд і вони просто втомилися після 14-годинної поїздки з Києва, через мовний бар'єр і категоричну позицію боксера їх було затримано.

Фото затримання Усика в аеропорту: скріншот з відео

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський пропонує передати Крим під мандат ООН

news-pic

«Не уявляю, як він буде в тюрмі», — мати незрячого політв'язня Олександра Сізікова

news-pic

Мешканці окупованого Криму скаржаться на збої в роботі Google Maps

news-pic

Активісти провели чергову акцію спротиву окупації в Сімферополі: деталі

news-pic

У Татарстані затримали ветерана національного руху, людину похилого віку

news-pic

«Про політв'язнів треба говорити не лише в Україні, а й у всьому цивілізованому світі», - дружини бранців Асана і Азіза Ахтемових

news-pic

В румунському університеті презентують книгу про кримських татар

news-pic

В окупованому Криму померла мати делегата Курултаю кримськотатарського народу