Асіф Алієв

Мустафа Джемілєв закликав скасувати концерти Ансамблю пісні і танцю російської армії в Туреччині

mainnews-id
Він надіслав лист міністерству закордонних справ Туреччини

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв закликав турецьку владу скасувати концерти Ансамблю пісні і танцю російської армії імені О. В. Александрова, заплановані на 18 та 21 травня.

Це відбулося під час зустрічі з головним радником президента Туреччини Ялчином Топчу, передає турецька служба QIRIM.News.

Справа в тому, що російський військовий ансамбль планує дати концерти саме у роковини пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу (18 травня) та роковини пам'яті жертв черкеського геноциду (21 травня).

концерт.jpg

Джемілєв надіслав лист МЗС Туреччини, а також турецькій депутатській групі з міжпарламентських зв’язків з Україною. Він підкреслив, що у випадку проведення концертів виникне скандал.

Він також звернувся до організаторів дійства, які відповіли, що квитки вже продані, нічого зробити вони не можуть.

«Організатори виступають суто з комерційних міркувань. Їм байдужа честь Туреччини. Я закликаю припинити цю ганьбу. Це буде ударом по дружбі між Україною та Туреччиною. Не все вирішує бізнес, тут є й моральна складова питання", — сказав він.

Ансамбль пісні і танцю російської армії планує влаштувати турне під назвою Türkiye. Концерти мають відбутися 18 травня у місті Бурса та 21 травня в Анталії.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин