Асіф Алієв

«Росія - це терористична держава», — Рустем Умєров

mainnews-id
Умєров зазначив, що Україна воює за правилами війни, а рф за правилами тероризму.

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що росія - це терористична держава, яка наносить удари по цивільних об'єктах та вбиває людей.

Про це він сказав під час інтерв'ю американському телеканалу Fox News, відповідаючи на питання про ракетний удар по київській лікарні «Охматдит», передає QIRIM.News.

Умєров зазначив, що такі дії є ознакою тероризму.

«Це тероризм. Росія - це терористична держава. Їхньою ціллю є цивільні, дитячі об'єкти. Ця дитяча лікарня проводить лікування рідкісних хвороб, онкології. Ці діти стали жертвою удару.

Ми воюємо за правилами війни, вони - за правилами тероризму. Це різниця між нами», — зауважив він.

Нагадаємо, зранку 8 липня росіяни завдали ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит". А також по низці інших цивільних об'єктів столиці.

Служба безпеки України кваліфікувала удар рф по Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» як воєнний злочин і відкрила за даним фактом кримінальне провадження. За попередніми даними слідчих Служби безпеки України, для вогневого ураження медустанови окупанти застосували стратегічну крилату ракету Х-101.

9 липня аварійно-рятувальні роботи на території дитячої лікарні «Охматдит» були завершені. В результаті атаки на українську столицю відомо про понад 30 загиблих.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин