Асіф Алієв

«У Казані 6-7 заводів, що випускають військову продукцію проти України. Їх треба знищити», - голова уряду Татарстану у вигнанні Кашапов

mainnews-id
Завдати удари по промисловій інфраструктурі необхідно, вважає Рафіс Кашапов

Лише у Казані функціонує 6-7 заводів, які випускають військову продукцію проти України.

Ці заводи, Нижньокамський (Нижньокамськнафтохім) та Альмінський (завод будівельних матеріалів), випускають військову продукцію, що використовується проти українців. Усі вони мають бути знищені.

Про це QIRIM.News заявив голова незалежного уряду Татарстану у вигнанні Рафіс Кашапов.

дрони1.jpg дрони2.jpg

За його словами, татарські патріоти чекали удару по цих підприємствах.

«Дуже багато патріотів чекали, коли ж окупаційні військові інфраструктури будуть знищені. Завдати удари по промисловій інфраструктурі необхідно. Якщо військові об'єкти в Татарстані будуть знищені, росія розвалиться і на цих руїнах ми зможемо побудувати незалежні держави: Татарстан, Башкортостан, Марій Ел, Чувашія, Удмуртія, Ерзань-Мокшарія. А також народи Сибіру та Північного Кавказу зможуть побудувати свої держави», — заявив він.

Уряд незалежного Татарстану у вигнанні також поширив заяву щодо законних ударів українських дронів по промислово-військових об'єктах на території Республіки Татарстан.

У документі йдеться про неприпустимість виробництва у Татарстані та передачу рф будь-яких видів зброї, зокрема, бойових безпілотних літальних апаратів.

«Наше Звернення було попередженням, що будівництво такого важливого військово-промислового обʼєкта у Татарстані в реаліях війни стане законною метою для знищення з боку Збройних Сил України та призведе до перенесення бойових дій на територію Татарстану.

Дане звернення було поширене у різних джерелах інформації всередині росії і отримало тисячі переглядів. Реакції були різні - від позитивних та розуміння ситуації до відвертого непорозуміння, агресії та загроз фізичної розправи на адресу членів нашого Уряду. Але фактом залишається те, що народ Татарстану від нашого імені був попереджений», — йдеться у заяві.

прапор татарстану.png

Уряд незалежного Татарстану наголошує, що у всіх наслідках, у тому, що постраждали люди, винні лише московський путінський режим та маріонеткова шаймієвсько-мініханівська влада.

«Лише вони несуть відповідальність за використання ресурсів окупованих національних республік, оскільки добровільно беруть участь у загарбницькій війні імперської москви проти суверенної України, в якій гинуть безневинні мирні жителі та знищується громадянська та енергетична інфраструктура України.

Уряд Незалежного Татарстану у вигнанні закликає до того, щоб сьогоднішня "невелика атака" українських дронів по складальному заводу іранських безпілотників "Шахед" у Єлабузі та нафтопереробному заводу ТАНЕКО в Нижньокамську спонукала народ Татарстану припинити підтримку війни росії проти суверенної України.

Усвідомити, що головний ворог народу Татарстану - це московський кремль, стати на шлях боротьби за Незалежність Татарстану! Тільки в Незалежному від москви Татарстані народ зможе жити щасливо, заможно і не втрачатиме своїх синів у безглуздих для татарського народу війнах москви!», — зазначили в уряді Кашапова.

Нагадаємо, сьогодні, 2 квітня, українські безпілотники атакували виробництво дронів-камікадзе "Шахед" у Єлабузі та НПЗ "ТАНЕКО" в Нижньокамську в Татарстані.

За інформацією з російських пабліків, на територію "Алабуги" впало три дрони. Внаслідок удару, у двох спорудах місцевого гуртожитку від "Алабуга політех" були вибиті шибки та двері. Наразі відомо про 12 постраждалих.

Очільник Татарстану Рустам Мініханов підтвердив інформацію про атаки. Він вказав, що ударів було завдано по підприємствах у Єлабузі та Нижньокамську.

Операцію з атаки по заводу "Шахедів" у Татарстані виконало Головне управління розвідки Міноборони України. Про це повідомило видання "РБК-Україна", з посиланням на джерело у спецслужбах, проте офіційних коментарів стосовно цієї ситуації поки що не було.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин