Асіф Алієв

Вихідців з Татарстану закликали виявити солідарність з Днем пам‘яті 18 травня

mainnews-id
Незалежний Татарстан вимагає від ООН визнання Міжнародним Днем пам'яті жертв сталінського геноциду народів СРСР 18 травня

Уряд незалежного Татарстану у вигнанні закликав своїх співвітчизників вийти на вулиці міст 18 та 19 травня та нагадати світовій спільноті про День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Про це йдеться у повідомленні уряду, який очолює колишній політв'язень, активіст татарського національного руху Рафіс Кашапов.

Хто не має можливості вийти на вулицю, може зробити фото з плакатом вдома та надіслати на електронну пошту: government.indepen.tatarstan@gmail.com.

У зверненні наголошується, що 18 травня 1944 року у вже звільненому від військ фашистської Німеччини Криму розпочалася операція військ НКВС з депортації кримських татар.

"Майже 200 тисяч людей забаганкою "вождя" були визнані винними у сприянні ворогу лише за критерієм національної приналежності, вислані, позбавлені всіх прав, зокрема, права на Батьківщину".

Уряд незалежного Татарстану нагадує, що сталінським режимом було репресовано 14 народів, серед яких кримські татари, чеченці, інгуші, карачаївці, балкарці, турки-месхетинці, калмики, німці Поволжя, латиші, литовці, естонці та інші.

Незалежний Татарстан вимагає від ООН визнання Міжнародним Днем пам'яті жертв сталінського геноциду народів СРСР 18 травня.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин