Ліна Тимошина

«Росія невідворотно наближається до свого краху та розпаду», - Чубаров відреагував на оголошення у розшук росіянами Джамали

mainnews-id

Переслідування української і кримськотатарської співачки Джамали було лише справою часу.

Так відреагував на оголошення у розшук росіянами Джамали голова Меджлісу Рефат Чубаров у Telegram.

«Ми всі розуміли, що оголошення москвою про переслідування Джамали, української співачки, однієї з яскравих представниць кримськотатарського народу, переможниці Міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" у 2016 році, було лише справою часу», - написав Чубаров.

Він наголосив, що Джамала була і залишається потужним голосом України та кримськотатарського народу на міжнародних майданчиках та авторитетних творчих форумах.

Голова Меджлісу зазначив, що від початку повномасштабного вторгнення російських військ на материкову частину України артистка здійснила численні концертні турне десятками країн, у ході яких зібрала близько ста мільйонів євро на підтримку Сил оборони України.

«Росія, здійснюючи системну репресивну політику щодо кримськотатарського народу, позбавила волі багатьох кримських татар, оголосила Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією і винесла вироки його керівникам, тепер оголосила про переслідування Джамалі. Висловлюючи нашу підтримку Джамалі, впевнено заявляємо, що росія, завдяки героїчній відсічі ЗСУ, українського народу, єднанню країн-союзників, невідворотно наближається до свого краху та розпаду», - заявив Чубаров.

Нагадаємо, міністерство внутрішніх справ росії оголосило у розшук українську і кримськотатарську співачку Джамалу.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин