Ліна Тимошина

Пропаганда війни: генеральному продюсеру окупаційного медіахолдингу ТРК «Крим» загрожує до 12 років

mainnews-id
Його дії кваліфікують як колабораційну діяльність та виправдовування тимчасової окупації частини території України, вчинене з використанням медіа

Прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до суду обвинувальний акт щодо генерального продюсера АНТ «Телерадіокомпанія «Крим», який публічно закликав до агресивної війни та виправдовував окупацію території України.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Його дії кваліфікують як колабораційну діяльність та виправдовування тимчасової окупації частини території України, вчинене з використанням медіа.

Слідство встановило, що з 2014 року обвинувачений, будучи кореспондентом пропагандистської телекомпанії «НТВ», з метою впливу на свідомість мешканців Криму, створював і поширював матеріали проросійського змісту, що є складовою частиною внутрішньополітичної стратегії рф на окупованих нею територіях.

«У 2018 році його було призначено «радником з інформаційної політики Голови Республіки Крим», а згодом – генпродюсером ТРК «Крим», підвідомчої окупаційному Міністерству внутрішньої політики, інформації і зв’язку Республіки Крим, до складу якої входить 16 проросійських медіа», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що з початку повномасштабного вторгнення обвинувачений, використовуючи свої акаунти в соціальних мережах «Телеграм» та «Вконтакте», систематично розповсюджує матеріали, спрямовані на підтримку рф, закликає до агресивної війни проти України та виправдовує окупацію частини її території.

«Також він пропагує символ «Z» як «новий логотип Дня возз'єднання Криму та Росії» та у саркастичній формі висловлюється про «несправедливе» ставлення світу до РФ», - додали у відомстві.

Судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що публікації обвинуваченого містять висловлювання, спрямовані на підтримку держави-агресора та її окупаційної адміністрації, а також заклики до агресивної війни проти України. За такі дії йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

У прокуратурі прізвище обвинуваченого не називають, але, за даними джерел QIRIM.News у правоохоронних органах, йдеться про Олега Крючкова.

Фото: пропагандистські ЗМІ

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

«В Криму майже не залишилось родин, де б не було в'язнів кремля», — Лутфіє Зудієва

news-pic

«Кримськотатарській діаспорі треба спланувати свою діяльність», — Наріман Джелял

news-pic

«Сім років я існую у світі розбитих доль, мертвих душ і наглядачів», - політв'язень Сейран Салієв

news-pic

«Велика вдячність парламентарям», — Чубаров про рішення Естонії визнати геноцидом депортацію 1944 року

news-pic

Понад 60% українців загалом підтримують створення кримськотатарської національної автономії – дослідження

news-pic

Естонія визнала депортацію кримських татар 1944 року актом геноциду

news-pic

«У Туреччині є простір для роспропаганди», — Наріман Джелял

news-pic

Захисник прав кримських татар: 117-річниця з дня народження Петра Григоренка