Асіф Алієв

Джелял розповів про підсумки візиту до Туреччини

mainnews-id
Заступник голови Меджлісу мав зустрічі з представниками політичними еліт країни та розповідав про політв'язнів та проблему Криму

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял протягом декількох днів перебував з візитом в Туреччині, де брав участь у низці заходів.

Як передає QIRIM.News, Джелял взяв участь у фотовиставці «Завжди тебе чекатиму, дитино», яка відбулася в чотирьох містах країни: Стамбулі, Анкарі Ескішехірі та у місті Гебзе.

Це фотовиставка матерів кримських політв'язнів. Джелял був запрошений Центром прав людини ZMINA та офісом українського омбудсмена, безпосередньо Ельвіном Кадировом (представник Уповноваженого з права жителів АР Крим та міста Севастополя).

«Я розповів про те, що відбувається у полоні. Хто такі політв'язні, чим саме кримські політв'язні відрізняються від інших політв'язнів.

Пояснював, що в Криму кримські політв'язні не виступали проти російської влади, не намагалися захопити владу, тобто, не були в опозиції до цієї влади, а були людьми, які виступили проти окупації їхньої Батьківщини, переслідування своїх друзів, віруючих тощо», - заявив він.

Джелял мав зустріч з головним радником Президента Туреччини Ялчином Топчу. Під час цієї зустрічі сторони обговорили ситуацію в окупованому Криму та проблему політв'язнів.

yalcin-topcu-nariman-celal-kirim-ukrayna.webp

Перший заступник голови Меджлісу також мав зустріч з турецькими депутатами: Тургулом Тюркешом, Лютфю Тюркканом, Утку Чакирозером та Алі Озтунчом.

На цій зустрічі Джелял розповів, що наразі кількість українських бранців кремля складає 220 людей, серед яких 136 кримські татари. На зустрічі він подякував президенту Реджепу Тайіпу Ердогану за підтримку України.

На зустрічі йшлося про те, як зміцнити стосунки між Україною та Туреччиною, говорилося про репресій рф в окупованому Криму та важливість підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

GZhSyiWX0A475lW.jpeg

В коментарі QIRIM.News Джелял, відповідаючи на питання, як в цілому турецьке суспільство сприймає війну між Україною та рф, він заявив:

«Деякі депутати підтримують активно нас і не сприймають росіян, як один народ з українцями. Проте є не дуже обізнані. Їм треба пояснювати чимало нюансів про Україну та рф», - розповів він.

Даний матеріал виготовлено за підтримки ГО "Інститут масової інформації" в межах проєкту міжнародної організації Internews Network

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

Понад 60% українців загалом підтримують створення кримськотатарської національної автономії – дослідження

news-pic

Естонія визнала депортацію кримських татар 1944 року актом геноциду

news-pic

«У Туреччині є простір для роспропаганди», — Наріман Джелял

news-pic

Захисник прав кримських татар: 117-річниця з дня народження Петра Григоренка

news-pic

«Крим перетворився на в’язницю для його мешканців», — Представництво Президента в АРК

news-pic

Політв'язень Амет Сулейманов страждає від проблем з артеріальним тиском, - дружина

news-pic

«Конкуренція за пальне»: тиждень після атаки нафтобази у Феодосії

news-pic

«Звільнення Аппаза повинно відбутися у найближчому майбутньому», — матір наймолодшого бранця кремля