Ліна Тимошина

Зниклого у Севастополі Фархада Солієва вивезли на автівці ФСБ

mainnews-id
Волонтери пошукової служби «ЛізаАлерт» не стали продовжувати пошуки

Ленара Сейдалієва, мати зниклого в Севастополі 22-річного Фархада Солієва, повідомила, що 3 листопада її сина та його колегу, 33-річного Сервера Алієва, вивезли у невідомому напрямку на автівці ФСБ. Такі дані їй надали працівники окупаційного МВС.

Про це повідомляє «Кримська солідарність».

Як наголосила Сейдалієва, її не повідомили про порушення кримінальної справи про викрадення і не повідомляють про перебіг розслідування, постійно відсилаючи на чергову частину, де жінці не надають жодної інформації.

«Волонтери пошукової служби «ЛізаАлерт» не стали продовжувати пошуки, пославшись на те, що співробітникам МВС відомо, де знаходиться син Ленари Сейдалієвої та його колега», - зазначили у Кримській солідарності.

Адвокати за згодою переглянули сайти окупаційних судів і з'ясували, що у відкритому доступі немає відомостей про порушені стосовно Фархада Солієва справи. В ізоляторі тимчасового тримання та спецприймальниках ні його, ні Сервера Алієва немає.

"Адвокати за призначенням для захисту інтересів мого сина та його колеги слідчим відділом УФСБ не вимагали", — з'ясувала мати викраденого разом із захисниками.

Як з'ясувалося, фсб не давало запит на адвокатів за призначенням для захисту інтересів Солієва та його колеги.

Через чотири дні після викрадення, 7 листопада, Ленара Сейдалієва звернулася до кримського фсб. Однак їй так і не відповіли ні на письмову, ані на онлайн-заяву.

«Вся зібрана мною інформація свідчить про те, що проти волі мій син утримується співробітниками фсб. Я побоююся застосування щодо мого сина незаконних методів ведення слідства, тортур, а також побоююся не лише за його здоров'я, а й за його життя», - розповіла Сейдалієва.

Вона поскаржилася на бездіяльність співробітників окупаційної поліції, вимагала провести перевірку, відпустити її сина та притягнути всіх винних до відповідальності.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що в окупованому Криму викрали 22-річного Фархада Солієва.

Фото з сімейного архіву, надане Кримській солідарності

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин