Асіф Алієв

Мустафі Джемілєву присудили нагороду від турецького фонду EkoAvrasya

mainnews-id
Нагороду Джемілєва отримала його дружина Сафінар Джемілєва

29 листопада в Анкарі відбулася церемонія нагородження премії «Служіння Євразії 2023», яку присудили лідеру кримськотатарського народу, народному депутату Мустафі Джемілєву.

Як передає турецька служба QIRIM.News, захід відбувся в Анкарі.

Нагороду Джемілєва отримала його дружина Сафінар Джемілєва з рук голови Фонду, президента ЕкоЄвразії Хікмета Ерена і голова Партії великої єдності Мустафи Дестіджі.

сафінар наргорда.webp

У церемонії також брали участь: голова Вищої виборчої ради Туреччини Ахмет Єнер, міністр внутрішніх справ Турецької Республіки Північного Кіпру Дурсун Огуз, депутати парламенту Туреччини Халук Іпек, Орхан Ердем та інші.

У заході брав участь заступник секретаря Посольства України Денис Золотарьов, голова кримськотатарської діаспори Мюкремін Шахін, членкиня Меджлісу кримськотатарського народу Гаяна Юксель, президент української асоціації TURKSİD Ісмет Юксель, піаніст і композитор Тулуйхан Угурлу та багато інших.

Як заявив Хікмет Ерен, Мустафа Джемілєв — легендарний лідер, який присвятив життя своєму народу.

«Ми, EkoAvrasya, маємо честь вручити йому цю нагороду», - сказав він.

На заході був показаний короткометражний документальний фільм про життя Джемілєва, підготовлений турецькою службою QIRIM.News.

нагрода.jpeg

Згодом було опубліковане відеозвернення, надіслане Джемілєвим. Він сказав, що не зміг бути присутнім на церемонії нагородження через критичну ситуацію на його батьківщині, в Криму та в Україні, і подякував за вручену йому нагороду.

Його дружина Сафінар Джемілєва, яка отримала нагороду, подякувала організаторам заходу та розповіла про те, як в Туреччині люблять лідера кримськотатарського народу.

«Мені дуже пощастило бути дружиною такого чоловіка».

Джемілєва підкреслила, що боротьба за свободу Батьківщини Криму та його звільнення від російської окупації триває.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин