Ліна Тимошина

Переслідування української журналістки: двоє співробітників ФСБ з Криму отримали 13 років позбавлення волі

mainnews-id
Як повідомляють джерела QIRIM.News у правоохоронних органах, йдеться про Дмитра Грамашова і Дениса Алуніна

За публічного обвинувачення прокуратури Автономної Республіки Крим до 13 років позбавлення волі заочно засуджено двох співробітників окупаційного УФСБ росії по Республіці Крим і м. Севастополю, які переслідували українську журналістку Ганну Андрієвську.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

«Їх визнано винними у переслідуванні журналіста за виконання професійних обов’язків, здійснюваному групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 171 КК України), незаконному проникненні до житла, незаконному проведенні в ньому обшуку з погрозою застосування насильства (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 162 КК України) та державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Прокурори в суді довели, що двоє працівників ГУ СБУ в АР Крим у 2014 році зрадили присязі та перейшли на бік ворога, обійнявши посади старшого слідчого-криміналіста та фахівця І категорії (експерта) «УФСБ росії по Республіці Крим і місту Севастополю».

«Реалізуючи політику держави-агресорки щодо згортання свободи слова, утисків та порушення прав українських журналістів у Криму, «правоохоронці» здійснювали переслідування Ганни Андрієвської у зв’язку з її професійною діяльністю. А саме, за публікацію статей, у яких об'єктивно висвітлювалися події активної фази окупації Кримського півострова», - зазначили у відомстві.

У межах сфабрикованої «кримінальної справи» в березні 2015 року вони незаконно проникли до квартири потерпілої та її батьків у Красногвардійському районі АР Крим та провели там обшук.

«Погрожуючи застосуванням насильства, «силовики» вилучили речі та документи, які належали особисто потерпілій і були пов'язані зі здійсненням нею професійної діяльності», - повідомили у прокуратурі.

У прокуратурі прізвища засуджених не називають, однак, як повідомляють джерела QIRIM.News у правоохоронних органах, йдеться про Дмитра Грамашова і Дениса Алуніна.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

«Росіяни відстежують кримських татар в третіх країнах», — Чубаров

news-pic

«В Криму майже не залишилось родин, де б не було в'язнів кремля», — Лутфіє Зудієва

news-pic

«Кримськотатарській діаспорі треба спланувати свою діяльність», — Наріман Джелял

news-pic

«Сім років я існую у світі розбитих доль, мертвих душ і наглядачів», - політв'язень Сейран Салієв

news-pic

«Велика вдячність парламентарям», — Чубаров про рішення Естонії визнати геноцидом депортацію 1944 року

news-pic

Понад 60% українців загалом підтримують створення кримськотатарської національної автономії – дослідження

news-pic

Естонія визнала депортацію кримських татар 1944 року актом геноциду

news-pic

«У Туреччині є простір для роспропаганди», — Наріман Джелял