Ліна Тимошина

В Євпаторії окупанти розпочали демонтаж українського храму

mainnews-id
Зняли купол, розібрали верхню частину церкви

21 липня у місті Євпаторії окупаційна міська влада розпочала демонтаж Хрестовоздвиженського храму Православної Церкви України.

Про це повідомляє інформаційна агенція «Голос Криму».

Зазначається, що з храму зняли купол, розібрали верхню частину церкви. Боротьба парафії в ім’я Пречистого образа Божої Матері «Неопалима Купина» м. Євпаторія та Управління Кримської Єпархії Української православної церкви КП (нині – ПЦУ) за храм розпочалася ще від початку окупації півострова. За останні п’ять років вона перейшла в судову площину.

Від 2019 року на парафію та Кримську Єпархію ПЦУ здійснювався постійний тиск щодо виконання рішення окупаційного суду, яким винесено заочне рішення про знесення храму.

«При цьому, в рішенні зазначено, що демонтаж релігійної споруди повинна здійснити громада цього ж храму. Рішення суду парафіяни не виконували, попри погрози», - йдеться у повідомленні.

Окупаційна міська влада Євпаторії вчергове звернулася до «суду» з метою отримати дозвіл на самостійне знесення храму, адже парафіяни і Управління Кримської Єпархії ПЦУ не виконують це рішення. У заяві до «суду» місцеві чиновники ставлять питання про витрати з демонтажу, які мають бути стягнуті з парафіян.

Нагадаємо, раніше в коментарі QIRIM.News уповноважений Кримської єпархії Православної Церкви України (ПЦУ) Андрій Щекун заявив, що намір окупаційної адміністрації Євпаторії знести український храм є знищенням української ідентичності і геноцидом українців у Криму за національною ознакою.

Демонтаж храму в Єпаторії 2.webp

Фото: інформаційна агенція "Голос Криму"

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин