Асіф Алієв

Двоє кримських татар завоювали медалі на чемпіонаті України з боксу

mainnews-id
У чемпіонаті, присвяченому Збройним силам України, брали участь 258 боксерів і боксерок

У Львові з 19 по 26 листопада пройшов чемпіонат України з боксу серед еліти на призи Андрія Котельника, в якому брали участь двоє кримських татар: Айдер Абдураімов та Алі Дагли.

Як стало відомо QIRIM.News, представник міста Бровари Алі Дагли посів третє місце.

22-річний спортсмен у ваговій категорії 63,5 кг бився з дорослими боксерами.

чемпіонат.jpeg

За словами Дагли, у півфіналі боксер зі Львова поводився нечесно.

Проте до третього місця Алі дійшов, оскільки ретельно готувався до змагань.

Володар золотої медалі Айдер Абдураімов, який представляє Харківську область, одноголосним рішенням суддів став переможцем Чемпіонату України на призи Андрія Котельника серед чоловіків та жінок у ваговій категорії 57 кг.

Як повідомив QIRIM.News Абдураімов, всі суперники у фіналі та у півфінали були фаворитами турніру.

"Але і у мене була важка підготовка тож до кожного бою я був готовий на всі 100%. Тому без особливих складнощів я впорався. Суперніки були хороші я до них ставлюся з повагою", - сказав він.

20-річний Абдураімов переміг представника Житомирської області - Олега Чулячеєва.

айдер на рингу.jpg бється.jpg

За словами спортивних аналітиків, Чулячеєв – один з лідерів дивізіону, але головною зіркою категорії цього разу став Абдураімов, який нещодавно перейшов з юніорів на дорослий рівень.

Олег провів чудовий турнір і блискучий фінальний поєдинок. Працював і першим номером, і намагався ловити опонента на помилках.

Проте Айдер показав топовий рівень.

айдер на рингу.jpg

"Робота в обох стійках, пречудове відчуття небезпеки та майстерна протидія їй. Тут і робота ніг, і захист тулубом, плечима. Водночас Абдураімов точно та під різними кутами знаходить опонента. Класно працює по тулубу, короткими комбінаціями в голову та вчасно контратакує", - пише про виступ кримськотатарського боксера спортивний журналіст Андрій Розанов.

Коментуючи ці слова, Айдер розказав QIRIM.News, що цьому всьому його навчив його тренер Сергій Данільченко, якій був олімпійським призером у 2000 році.

Зазначимо, що у чемпіонат, який присвячений був Збройним силам України, брали участь 258 боксерів і боксерок. Це змагання були відбірковими на Олімпійські ігри 2024 року.

У березні 2024 року буде кваліфікаційний турнір в Італії там треба завоювати олімпійську ліцензію аби потрапити на Олімпіаду.В цих змаганнях братиме участь Айдер Абдураімов.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин