Асіф Алієв

ФСБ відмовляється коментувати затримання матері політв'язня

mainnews-id
Близькі та адвокат не можуть зустрітися із Зодіє Салієвою

У бахчисарайському відділенні ФСБ та в Управлінні ФСБ в окупованому Сімферополі відмовилися прокоментувати затримання 70-річної Зодії Салієвої — ветерана кримськотатарського руху та матері політв'язня Сейрана Салієва.

Як повідомляє "Кримська солідарність", невістка жінки - громадянська журналістка та правозахисниця Муміне Салієва дісталася бахчисарайського відділення ФСБ, де черговий відповів, що її свекруху туди не привозили.

«На питання адвоката (Едема Семедляєва), який знаходиться біля будівлі ФСБ у Сімферополі, черговий також заявив, що потрібно написати заяву і чекати протягом 30 днів», — зазначила Муміне Салієва.

Це не перше затримання Зодії Салієвої. У лютому 2022 року вона прийшла слухачкою до Бахчисарайського районного суду у справі делегата Курултаю кримськотатарського народу Едема Дудакова.

Силовики відвели літню ветеранку кримськотатарського руху в автозак. У відділі поліції, куди її привезли пізніше, їй погано стало.

Поліцейські викликали швидку допомогу Зодії та відпустили під зобов'язання про явку.

Пізніше суд виніс ухвалу про штраф за статтею про масове перебування в громадському місці, що спричинило порушення громадського порядку.

До цього, у грудні 2020 року, російські поліцейські прийшли до квартири і опитали ветерана кримськотатарського руху про крадіжку дощок на будівництві неподалік.

Муміне Салієва назвала цей візит силовиків «ні чим іншим як тиском на активізм у Криму».

Нагадаємо невістка затриманої сьогодні вранці Зодії Салієвої - громадянська журналістка та правозахисниця Муміне Салієва розповіла про те, як відбувалося її затримання.

QIRIM.News раніше писало про затримання Зодіє Салієвої.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин