Микола Шевчук

Майор-колаборант з Криму отримав 14 років позбавлення волі за державну зраду

mainnews-id
Чоловік перейшов на бік ворога у 2014 році

Шевченківський районний суд Києва засудив 44-річного Володимира Мар’їна з Феодосії, який перебуваючи на службі в Збройних Силах України (ЗСУ), у 2014 році перейшов на бік ворога, до 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна, з позбавленням військового звання «майор».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань (ЦЖР).

У окупантів він «дослужився» до звання підполковника.

IMG_20240918_142226.jpg

Суд встановив, що Мар’їн Володимир Георгійович з Феодосії АРК з 1997 року проходив військову службу за контрактом у ЗСУ на різних посадах та в різних військових званнях. В грудні 2013 року його призначили заступником командира дивізіону з озброєння – командиром радіотехнічної батареї зенітного ракетного дивізіону (С-300ПС) 5010 групи зенітних ракетних дивізіонів військової частини в тактичній групі Повітряних Сил «Крим» ЗСУ.

Після окупації і незаконної анексії Криму рф, навесні 2014 року, командування ЗСУ визначило терміни прибуття військовослужбовців з півострова. Однак Володимир Мар’їн виконувати наказ відмовився і до пункту збору у військову частину в зазначений термін не з’явився, про своє місцезнаходження командуванню не повідомив.

Згодом стало відомо, що Мар’їн перейшов на бік ворога і підписав контракт зі Збройними силами рф. Станом на листопад 2018 року він служив окупантам на посаді командира дивізіону зенітно-ракетних військ окупантів. Загарбники «підвищили» його у званні з майора до «підполковника».

Суд визнав Володимира Мар’їна винним у дезертирстві і державній зраді в редакції Кримінального кодексу від 2001 і 2014 років відповідно.

Фото: ЦЖР

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

«Абсолютно неприйнятна і цинічна», - Чубаров про пропозицію Сікорського передати Крим під мандат ООН для підготовки референдуму

news-pic

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський пропонує передати Крим під мандат ООН

news-pic

«Не уявляю, як він буде в тюрмі», — мати незрячого політв'язня Олександра Сізікова

news-pic

Мешканці окупованого Криму скаржаться на збої в роботі Google Maps

news-pic

Активісти провели чергову акцію спротиву окупації в Сімферополі: деталі

news-pic

У Татарстані затримали ветерана національного руху, людину похилого віку

news-pic

«Про політв'язнів треба говорити не лише в Україні, а й у всьому цивілізованому світі», - дружини бранців Асана і Азіза Ахтемових

news-pic

В румунському університеті презентують книгу про кримських татар