Микола Шевчук

Протягом минулого місяця зафіксовано 12 випадків порушення права кримських бранців на медичну допомогу

mainnews-id
Ненадання вчасної медичної допомоги може призвести до трагічних наслідків

Протягом серпня в окупованому Криму зафіксовано щонайменше 12 випадків порушення права на медичну допомогу, 11 – щодо кримських татар.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ).

Протягом місяця це право було порушене стосовно політв’язнів Криму – Амета Сулейманова, Тофіка Абдулгазієва, Руслана Нагаєва, Енвера Аметова, Ремзі Куртнезірова, Ірини Данилович, Яшара Муєдінова, Заура Абдулаєва, Асана Ахтемова, Сервера Мустафаєва, Арсена Абхаірова та Леніє Умерової.

«Ці випадки порушень пов’язані з погіршенням стану здоров’я політв’язнів у місцях несвободи, ігноруванням клопотань адвокатів та самих ув’язнених, ненаданням належної медичної допомоги», - сказано в повідомленні.

Активісти нагадали, що через ненадання належної медичної допомоги в російських місцях несвободи загинуло двоє політв’язнів: Джеміль Гафаров та Костянтин Ширінг.

У КРЦ наголосили, що на даний час окупанти утримують за гратами і літніх людей, і людей з інвалідністю, які тяжко хворіють. Через неналежні умови утримання в СІЗО та в’язницях, через системне ігнорування скарг на самопочуття, через неналежну і невчасну медичну допомогу їхній стан здоров’я продовжує погіршуватися, що може призвести до трагічних наслідків.

Фото ілюстративне

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

«Абсолютно неприйнятна і цинічна», - Чубаров про пропозицію Сікорського передати Крим під мандат ООН для підготовки референдуму

news-pic

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський пропонує передати Крим під мандат ООН

news-pic

«Не уявляю, як він буде в тюрмі», — мати незрячого політв'язня Олександра Сізікова

news-pic

Мешканці окупованого Криму скаржаться на збої в роботі Google Maps

news-pic

Активісти провели чергову акцію спротиву окупації в Сімферополі: деталі

news-pic

У Татарстані затримали ветерана національного руху, людину похилого віку

news-pic

«Про політв'язнів треба говорити не лише в Україні, а й у всьому цивілізованому світі», - дружини бранців Асана і Азіза Ахтемових

news-pic

В румунському університеті презентують книгу про кримських татар