Ліна Тимошина

Мамутов пояснив, чому затвердження доповіді Постійного форуму ООН з питань корінних народів є визначною подією

mainnews-id
У доповіді наголошується, що російська агресія проти України відверто шкодить реалізації прав корінних народів

Економічна і соціальна рада ООН затвердила доповідь та рекомендації Постійного форуму ООН з питань корінних народів. У ній йдеться про три корінні народи України – кримські татари, караїми та кримчаки та наголошується, що російська агресія проти України відверто шкодить реалізації прав корінних народів. У цьому важливість затвердження даного документа.

Про це у коментарі QIRIM.News заявив доповідач Постійного форуму ООН з питань корінних народів Сулейман Мамутов.

Він розповів, що Економічна і соціальна рада ООН є одним з головних органів цієї організації. І коли затверджується доповідь одного з допоміжних або консультативних органів Економічної і соціальної ради, це означає, що вони приймають ту інтерпретацію подій, яку їм надає консультативний орган. В даному випадку це Постійний форум ООН з питань корінних народів.

«Зокрема, це означає, що у нас наразі, крім Генеральної асамблеї ООН, є ще один орган в системі ООН, який саме в контексті прав корінних народів говорить про те, що російська агресія проти України, крім всіх відомих нам трагічних моментів, до того ж, заважає корінним народам України в реалізації їхніх прав. І не лише заважає, а й відверто шкодить», - наголосив Мамутов.

За його словами, затвердження доповіді Постійного форуму ООН з питань корінних народів Економічною і соціальною радою ООН є визначною подією тому, що у складі Постійного форму представлені експерти з усього світу.

«Є досить багато цілих регіонів, держав, які або не підтримують повноцінно Україну, або побоюються підтримувати деякі формулювання, які є для нас очевидними і важливими. А тут орган, який складається з експертів з усього світу, досягає консенсусу в оцінці подій в Україні: що це є російська агресія, що це є корінні народи саме України (…) Це, вочевидь, й оцінюється через призму того, як воно є насправді об'єктивно в реальному світі, а не так, як хотіла б на це вплинути в цій оцінці та в цих формулюваннях російська федерація», - підкреслив Мамутов.

Напередодні Сулейман Мамутов повідомив на сторінці у Facebook, що Економічна і соціальна рада ООН затвердила доповідь та рекомендації Постійного форуму ООН з питань корінних народів. І назвав це визначною подією для корінних народів України.

Фото: Facebook/Suleiman Mamutov

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин
news-pic

«В Криму майже не залишилось родин, де б не було в'язнів кремля», — Лутфіє Зудієва

news-pic

«Кримськотатарській діаспорі треба спланувати свою діяльність», — Наріман Джелял

news-pic

«Сім років я існую у світі розбитих доль, мертвих душ і наглядачів», - політв'язень Сейран Салієв

news-pic

«Велика вдячність парламентарям», — Чубаров про рішення Естонії визнати геноцидом депортацію 1944 року

news-pic

Понад 60% українців загалом підтримують створення кримськотатарської національної автономії – дослідження

news-pic

Естонія визнала депортацію кримських татар 1944 року актом геноциду

news-pic

«У Туреччині є простір для роспропаганди», — Наріман Джелял

news-pic

Захисник прав кримських татар: 117-річниця з дня народження Петра Григоренка