Микола Шевчук

Полів'язень Енвер Аметов поскаржився на погіршення здоров'я у в'язниці єльця

mainnews-id
Чоловіка окупанти затримали у 2022 році

У засудженого до 13 років ув'язнення кримськотатарського активіста Енвера Аметова погіршилося здоров'я у в'язниці №2 єльця липецької області.

Про це повідомила його дружина Галина Шевчук, цитує "Кримська солідарність".

Чоловік вперше зустрівся із сім'єю за п'ять з половиною років на тривалому побаченні.

За словами жінки, чоловік схуд на 15 кілограм. Після прибуття в єлець у нього взяли аналізи, які показали загострення гепатиту B.

Вона також зазначила, що з моменту взяття під арешт, ще в СІЗО новочеркаська, у бранця посилились напади болю в шлунку.

Йому робили уколи, оскільки пігулки не допомагали. Також загострилися проблеми із зубами та впав зір.

Нагадаємо, 27 березня 2019 року у Криму у мікрорайонах Кам'янка та Строганівка Сімферополя одночасно пройшли наймасовіші обшуки у будинках кримських татар. Через величезний обсяг матеріалів загарбники безпрецедентно розділили кримінальну справу із 25 учасників на п'ять п'ятрок підсудних. Майже всі затримані були громадянськими журналістами чи громадськими активістами.

24 листопада 2022 року головуючий суддя Південного окружного військового суду В'ячеслав Корсаков у складі суддів Дениса Галкіна та Ігоря Шендрікова визнали кримськотатарських активістів, серед яких був Енвер Аметов, винними у терористичній діяльності та спробі захоплення влади. Енвера Аметова та Яшара Муєдінова засудили до 13 років колонії суворого режиму, а цивільних журналістів Руслана Сулейманова, Рустема Шейхалієва та Османа Аріфмеметова – до 14 років. 4 роки терміну політв'язні проведуть у в'язниці, а потім ще 1 рік буде обмежено у свободі пересування.

У лютому цього року апеляційний військовий суд у власисі не змінив вироку учасникам справи. Підсудні протягом усього процесу не визнавали себе винними та заявляли, що вважають своє переслідування політичним.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин