Микола Шевчук

Пропагандисту-колаборанту з окупованого Криму загрожує до 12 років позбавлення волі

mainnews-id
Чоловік систематично виправдовував агресію проти України

Так званий директор «Інституту медіакомунікацій, медіатехнологій та дизайну» окупаційного Кримського федерального університету ім. В.І. Вернадського, який виправдовував збройну агресію проти України та закликав до зміни меж її території отримав повідомлення про підозру.

Його дії кваліфіковано як публічні заклики до вчинення дій з метою зміни меж території та державного кордону України (чч. 1, 2 ст. 110 КК України), колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України), умисні дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі (ч. 1 ст. 161 КК України) та виправдування збройної агресії РФ проти України, вчинене з використанням медіа (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Про це повідомляє Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (АРК).

За даними джерел QIRIM.News у правоохоронних органах мова йде про Олександра Мащенка.

Слідством встановлено, що у 2022-2023 роках підозрюваний, очолюючи один з підрозділів окупаційного університету ім. Вернанського та будучи членом правління кримського відділення журналістів рф, вів авторську програму на пропагандистському телеканалі «міллет».

У ній він підтримував окупацію Кримського півострова та інших регіонів України. Зокрема, наголошував на «історичній належності» тимчасово окупованих територій до складу рф та стверджував, що «України як держави не має існувати у майбутньому».

В ефірі декількох випусків підозрюваний акцентував, що насправді рф «бореться з колективною Європою під жовто-блакитними знаменами», а відповідальність за розв'язання війни проти України та загибель людей перекладав на США.

При цьому він закликав кримчан отримувати російські паспорти, а тих з них, хто підтримує ЗСУ, пропонував «відвозити до українського військкомату».

За вказані дії підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин