Асіф Алієв

QIRIM.News стало відомо, де перебуває Азіз Ахтемов

mainnews-id
До сьогодні журналістам було відомо, що політв'язнів Асана та Азіза Ахтемових загарбники примусово етапували з Криму до в'язниць на території росії — у владимирі та мінусинську

В'язень кремля Азіз Ахтемов перебуває в колонії міста єнісейськ красноярського краю рф.

Про це QIRIM.News повідомила його дружина Аділе Ахтемова.

За її словами, Азіз понад місяць був в етапі.

«Вчора мені подзвонив по "Зонателеком" співробітник фсвп (федеральна служба виконання покарань – Ред.). 11 листопада подзвонив сам Азіз, який повідомив що йому призначили суворий режим відбування покарання»,— розповіла вона.

До сьогодні журналістам було відомо, що політв'язнів Асана та Азіза Ахтемових загарбники примусово етапували з Криму до в'язниць на території росії — у владимирі та мінусинську.

Нагадаємо, братів Ахтемових засудили до 15 та 13 років позбавлення волі. Азіз та Асан Ахтемови — кримськотатарські активісти. Наріман Джелял – заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, який заборонили окупанти. Їх затримали 3 та 4 вересня 2021 року за підозрою у підриві газопроводу у селі Перевальне.

22 вересня Наріману Джелялу посилили звинувачення, перекваліфікувавши на диверсію у складі організованої групи. Крім того, його звинуватили у незаконному придбанні, передачі та зберіганні вибухових речовин у складі організованої групи.

8 листопада під час слідчих дій фсб додатково звинуватила заступника голови Меджлісу кримських татар Нарімана Джеляла та братів Ахтемових у «контрабанді вибухових речовин організованою групою через митний кордон».

21 вересня 2022 року так званий Верховний суд Криму у Сімферополі виніс рішення у справі Нарімана Джеляла та активістів Асана та Азіза Ахтемових. Джелялу «суддя» Віктор Зіньков призначив 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, штраф 700 тисяч рублів і півтора року обмеження свободи пересування. Асан Ахтемов отримав термін 15 років і штраф 500 тисяч рублів, а також рік обмеження свободи пересування. Азіз Ахтемов отримав 13 років позбавлення волі, штраф 500 тисяч рублів та обмеження свободи пересування на 1 рік. Третій апеляційний суд Сочі не змінив вирок так званого Верховного суду Криму, незважаючи на те, що сторона захисту протягом трьох днів роз'яснювала порушення, допущені під час попереднього слідства та суду першої інстанції.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин