Асіф Алієв

У Києві відкрилась виставка «Qirim. 10 років надії»

mainnews-id
Вона триватиме до 8 вересня

У Києві, в Національному музеї декоративного мистецтва України до 8 вересня триватиме виставка «Qirim. 10 років надії» дніпровського художника Сергія Бурбела. Про це повідомляє департамент культури КМДА.

Мета проєкту – нагадати світовій спільноті через мистецтво про незаконну анексію Криму, утиски корінного кримськотатарського населення і загрозу знищення давніх культурних пам’яток, залишених корінними народами півострова.

imgbig (4).jpg

У повідомленні зазначається, що робота над циклом творів Qirim розпочалася ще 1 січня 2013 року зі створення серії нічних пейзажів із відомих локацій та древніх пам’яток за етюдами, виконаними в численних походах художника.

"У назвах картин автор зумисне використовує топоніми, щоб засвідчити, наскільки давньою та різноманітною є кримська земля, яка не має нічого спільного з «ісконним русскім міром».

Сергій Бурбіло

Проєкт пройшов кілька етапів трансформації та кожного разу поповнюється новими творами",- зауважили в КМДА.

Цьогорічна експозиція презентує 14 картин художника, які можна не тільки побачити, але й «почути» завдяки інтегрованим текстам кримськотатарських пісень з однойменного музичного альбому Джамали «Qirim».

imgbig.jpg

Автор картин Сергій Бурбело впевнений, що кожен має на своєму місці боротися з проблемою анексії та окупації півострова.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин