Асіф Алієв

У Криму проходить "міжнародний турнір" професійного боксу

mainnews-id
У заході, як повідомляється, взяли участь спортсмени з росії, Казахстану, Таджикистану та Ірану

Російська окупаційна влада повідомила про проведення першого за десять років “міжнародного” турніру з боксу у місті Севастополі в Криму.

У заході, як повідомляється, взяли участь спортсмени з росії, Казахстану, Таджикистану та Ірану.

Про це повідомляє група "Інформаційний опір".

Як писали російські ЗМІ ще у грудні 2023 року, у турнірі візьмуть участь боксери з Севастополя Олена Гапешина та Дмитро Шиповський, майстри спорту росії Ісрафіл Ісламов, Іван Романчук, Максим Шведюк та кандидат у майстри спорту Давид Агабекян.

Турнір проходить за підтримки так званого "губернатора Севастополя" Михайла Развожаєва.

У Міжнародній боксерській асоціації поки що не коментують ситуацію.

У коментарі Крим.Реалії експерт Асоціації Реінтеграції Криму Борис Бабін зазначив, що росія «традиційно намагається просувати «кримське питання» у своєму «спортивному порядку денному», зокрема, й на «олімпійському рівні».

За словами Бабіна, «тривалий час цьому принаймні не особливо заважала позиція Міжнародного олімпійського комітету та глобальних спортивних федерацій, але з весни 2022 року майже весь міжнародний спорт зайняв досить згуртовану позицію засудження російської агресії і, таким чином, не міг далі заплющувати очі на кримські «спортивні» провокації окупантів».

Зазначимо, на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну головні боксерські організації світу – WBA, WBO, WBC та IBF – виключили зі своїх рейтингів спортсменів з росії та Білорусі. Восени 2022 року Міжнародна боксерська асоціація поновила в правах росію та Білорусь на тлі воєнної агресії рф в Україні. Крім цього, IBF допустила до змагань атлетів з росії та Білорусі, дозволивши їм виступати під своєю національною символікою.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин