Микола Шевчук

Українці з усього світу заспівали «Червону руту»

mainnews-id
У створенні кліпу взяв участь військовий оркестр та українці з 8 країн

Українці, які проживають по всьому світу, разом з професійним співаком і учасником Ансамблю пісні й танцю Збройних Сил України (ЗСУ) Ісмаїлом Курт-Умером та у супроводі Оркестру Почесної варти, Окремої президентської бригади імені Гетьмана Богдана Хмельницького (Начальник/худ. керівник, підполковник Роман Велігорський) заспівали відомий український хіт «Червона рута».

Відповідне відео поширив Ісмаїл Курт-Умер.

Учасниками події стали українці з різних куточків світу: Світлана Янкова (ОАЕ), Юлія Сєдова (Австралія), Валерія Вовк (США), Рустам Ібрагімов (Китай), Георгій Дербас-Ріхтер (Нідерланди), Поліна Вовк (Грузія) та Фелікс Шіндер (Франція).

В коментарі QIRIM.News головний натхненник та ініціатор проекту Курт-Умер повідомив, що всі ці люди живуть за кордоном вже багато років.

За його словами, серед тих, хто брав участь у створенні композиції, не всі є професійними співаками. Що стосується ідеї даного проєкту, її співак виношував вже давно.

«У 2022 році схожий проєкт я реалізував з кримськими татарами. Тобто, я вже знаю алгоритм, як це все робиться, і хотів з українцями це зробити. Однак дату не міг підібрати, бо всі проєкти, які я роблю, я роблю під якусь дату, з особливим меседжем. А тут якраз День Незалежності. Мені хотілося через цей проєкт показати, що українці об’єднані, незважаючи на те, хто в якій країні живе – всі пам’ятають, допомагають, як можуть, нашій країні. Особливо зараз», - зазначив він.

Фото: скріншот з відео

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин