Ліна Тимошина

«Чоловіки можуть отримувати консульські послуги за умови наявності відповідного QR-коду в застосунку «Резерв +», - Генконсул України у Стамбулі Недільський

mainnews-id
Йдеться про чоловіків віком від 18 до 60 років

Чоловіки віком від 18 до 60 років можуть отримувати консульські послуги за умови наявності відповідного QR-коду в застосунку «Резерв +». Про це повідомив Генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський у відповіді на запит QIRIM.News.

«Відповідно до чинного законодавства, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть отримувати консульські послуги у закордонних дипломатичних установах за умови наявності відповідного qr коду, сформованого у застосунку Резерв +. За відсутності цього коду у зазначеної категорії громадян, зду (закордонна дипломатична установа – ред.) також може надати певні консульські послуги. Наприклад, оформити посвідчення особи на повернення в Україну», - повідомив Недільський, відповідаючи на запитання, яка ситуація з оформленням документів чоловікам призовного віку.

Зазначимо, на сайті Міністерства закордонних справ України вказується, що на консульський прийом у Туреччині потрібно записатися онлайн за посиланням http://turkiye.mfa.gov.ua. Запис в електронну чергу можливий лише після авторизації в системі “ID.GOV.UA”.

Адреса Генерального Консульства України в Стамбулі (Турецька Республіка): Туреччина, м. Стамбул, р-н Флорія-Бакиркьой, вул. Адакалє,13.

Крім того, консульства України в Туреччині є в Анкарі та Анталії.

Нагадаємо, орієнтовно чверть усіх заявників, які звертаються до Генерального консульства України в Стамбулі для отримання документів громадянина України, саме з Автономної Республіки Крим, повідомив Генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський у відповіді на запит QIRIM.News.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин