Микола Шевчук

Друга річниця звільнення Зміїного: в ГУР підбили підсумки

mainnews-id
Деокупація острова також вплинула на подальшу стратегічну операцію, спрямовану проти загарбників у Криму

30 червня виповнюється друга річниця від дня звільнення острова Зміїного, що дало можливість Україні відновити торгівлю у Чорному морі.

Відповідну інформацію розмістило Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР).

«Рівно два роки тому, 30 червня 2022 року, спецпризначенці ГУР МО України та Центру спецоперацій «А» СБУ висадились на Зміїному. Місію зі звільнення острова, у якій також брали участь прикордонники, воїни ВМС України, ССО, пілоти Армійської авіації та Повітряних сил ЗСУ, спланувала Воєнна розвідка України», - сказано в повідомленні.

Начальник ГУР МОУ Кирило Буданов в інтервʼю The Globe and Mail зазначив, що «звільнення Зміїного мало дуже серйозне економічне значення. Щойно ми повернули контроль над островом, ми змогли відновити морську торгівлю».

У відомстві підкреслили, що деокупація острова, розташованого за 37 кілометрів від узбережжя, також вплинула на подальшу стратегічну операцію Сил безпеки і оборони України, спрямовану проти загарбників у Криму та у Чорному морі.

Наприклад, знищення ударними морськими дронами Magura V5 російських кораблів та загалом перемога України над росією у чорноморській акваторії — важливий наслідок того, що Зміїний перебуває під контролем українських військових.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин