Ліна Тимошина

Окупаційний суд оштрафував Еміне Зекеряєву на 50 тисяч рублів у справі «про недонесення»

mainnews-id
Адвокат Курбедінов стверджує - не було жодних законних підстав для звинувачення Зекеряєвої

«Суддя» окупаційного Кіровського районного суду Анастасія Боденко визнала швачку Еміне Зекеряєву з міста Старий Крим винною у справі «про недонесення» та призначила їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 50 тисяч рублів.

Про це повідомляє «Кримська солідарність».

За версією «слідства», у 2016 році Зекеряєва у соцмережі «ВКонтакті» спілкувалася з громадянкою України Мадіною Стряпчою, яка згодом поїхала до Сирії і нібито «вступила там у збройне формування, що має цілі, які «суперечать інтересам рф», і, як стверджують окупанти, «планувала вчинити теракт».

Кримську татарку звинуватили в тому, що вона не надала слідчим інформацію про Стряпчу під час обшуку вдома в серпні 2023 року і нібито приховала цю інформацію.

«З того листування семирічної давнини у "ВКонтакті", яке дістала ФСБ, не випливає, що хтось готувався чи вчиняв злочин. Не було жодних законних підстав для звинувачення моєї підзахисної», - заявив адвокат Еміль Курбедінов.

Сама Еміне Зекеряєва також наголосила, що не вважає себе винною. Разом зі своїм адвокатом вона має намір подати апеляційну скаргу на рішення окупаційного Кіровського райсуду.

У «Кримській солідарності» нагадали, що раніше справи «про недонесення» порушували проти п'ятьох кримських татар. Окрім Еміне Зекеряєвої, аналогічні звинувачення висували проти Рідвана Умерова, Айдера Кадирова, Айдера Аблякімова та Енвера Топчі.

Фото: Кримська солідарність

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин