Микола Шевчук

Скільки осіб окупанти незаконно ув’язнили в Криму: оновлені дані

mainnews-id
Загарбники продовжують переслідувати жителів півострова

Станом на 25 березня окупанти в Криму незаконно ув’язнили 217 осіб, з них 134 кримські татари. Із загальної кількості 33 – арештовані (з них 22 кримські татари), 149 – ув’язнені (з них 99 кримських татар), 26 – без статусу.

Про це йдеться у оперативному зведенні Представництва президента України в Автономній республіці Крим (АРК).

Крім того, станом на 25 березня зафіксовано 737 випадків надходження матеріалів, складених за ст. 20.3.3 (дискредитація армії рф) Кодексу про адміністративні правопорушення російської федерації до т.зв. “судів” на території тимчасово окупованого Криму та інших "компетентних органів".

З них у 641 випадку було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 20 випадках розгляд матеріалів продовжується.

При цьому, сукупний розмір застосованих штрафів вже складає щонайменше 20,3 млн російських рублів. Загалом, адміністративне стягнення застосовано щодо 622 осіб. У зведенні зазначено, що тривають шалені темпи приросту кількості справ в Армянську, куди надійшло 23 з 38 (60%) нових справ загалом по Криму, а за 5 місяців (листопад 2023 – березень 2024) до "суду" Армянська загалом надійшло 64 справи.

Фото ілюстративне

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин