Микола Шевчук

Загарбники дозволили дружині активіста Ельдара Якубова відвідати його в СІЗО після 8 місяців відмов

mainnews-id
У активіста серйозні проблеми зі здоров'ям

Дружина Ельдара Якубова, якого окупанти заарештували в серпні 2023 року в Бахчисараї, Айше Якубова отримала дозвіл на перше побачення з чоловіком у сімферопольському СІЗО-2.

Про це вона розповіла «Кримській солідарності».

За її словами, загарбники відмовляли їй у зустрічі з чоловіком понад вісім місяців.

Ельдар Якубов повідомив дружині, що його турбують головні болі та шум у голові. Тюремний лікар зафіксував у нього високий тиск - 160/100 - і виписав таблетки, які кримський татарин приймав протягом півтора тижня, але головний біль не припинився. Також Айше зазначила, що чоловік дуже схуд.

Умови утримання Ельдар визначає як дуже суворі.

Заарештовані приймають душ раз на тиждень протягом трьох хвилин, іноді в холодній воді. Їжа несмачна. Часто незрозуміло, з яких круп зварені каші. Через це чоловіки просять передати їм приправи.

Ельдару Якубову видали для ознайомлення матеріали справи. Під час вивчення він дізнався, що вони складаються з 11 томів.

Нагадаємо, 24 серпня о четвертій ранку силовики увірвалися в домівки шістьох кримських татар — Сейдамета Мустафаєва, Ельдара Якубова, Абдулмеджита Сейтумерова, Руслана Асанова, Аметхана Умерова та Ремзі Німетулаєва.

П'ятеро чоловіків — цивільні активісти та багатодітні батьки, а у Сейтумерова нещодавно народилася дитина. Абдулмеджит — рідний брат двох політв'язнів з Бахчисараю Османа та Сейтумера Сейтумерових, заарештованих у березні 2020 року та засуджених до 17 та 14 років позбавлення волі.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин