Ліна Тимошина

«Завдяки спільній відвазі ми здійснили дуже важливі операції в Криму», - Зеленський на «Рамштайні»

mainnews-id
Глава держави закликав країни-партнери вчасно постачати оборонні пакети й дати дозвіл на далекобійність.

Президент Володимир Зеленський взяв участь у 24-му засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» і закликав країни-партнери вчасно постачати оборонні пакети й дати дозвіл на далекобійність.

Про це глава держави повідомив у Telegram.

«Далекобійність. Я радий, що тут, на «Рамштайні», представлені США, Велика Британія, Франція, Італія. Хочу сказати це відкрито, щоб не було жодних спекуляцій. Завдяки нашій спільній відвазі ми здійснили дуже важливі операції, зокрема в Криму», - зазначив Зеленський.

За його словами, ці операції дали змогу повернути безпеку в Чорне море й відновити наш експорт продовольства.

Зеленський і Умєров на Рамштайні.jpeg

«Зараз ми чуємо, що ваша політика щодо далекобійності не змінилася, але ми бачимо зміни щодо ATACMS, Storm Shadow і SCALP – дефіцит ракет і співпраці. І це стосується навіть нашої території, окупованої Росією, включно з Кримом. Ми вважаємо такі кроки помилковими. Нам необхідна ця далекобійність не лише на окупованій території України, а й на території Росії, щоб у Росії був стимул прагнути до миру», - наголосив президент.

Президент також зауважив, цитує пресслужба Офісу Президента, що з тієї кількості систем, які мала отримати Україна після ухваленого на саміті НАТО рішення, ще не поставлена значна частина.

Рамштайн 6.09.24.jpeg

«У світі достатньо систем протиповітряної оборони для того, щоб російський терор не мав результатів. Я закликаю вас бути більш активними в цій роботі з нами щодо протиповітряної оборони», – наголосив він.

Глава держави також зазначив, що Україна вже почала експлуатувати F-16, які збивають ракети й безпілотники, однак цих літаків мало.

Рамштайн 6.09.2024.jpeg

Нагадаємо, у Німеччині розпочалося 24-те засідання Контактної групи з питань підтримки України у форматі «Рамштайн». У фокусі уваги, зокрема, забезпечення України ППО та посилення далекобійних можливостей України, повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

Фото: Офіс Президента України

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин