Микола Шевчук

Дедалі більше партнерів поділяють думку про надання Україні можливості бити західними ракетами по об’єктах в рф, - Умєров

mainnews-id
Міністр оборони України провів зустріч із представниками західних країн

Дедалі більше партнерів поділяють позицію надати Україні можливість завдавати удари далекобійною зброєю по військових обʼєктах в рф.

Про це зазначив Міністр оборони України Рустем Умєров за результатами участі у круглому столі European Defense Roundtable, організованому Мюнхенською конференцією з безпеки.

«Ми боремося за безпеку усього європейського континенту, і наші потреби залишаються незмінними. Насамперед це прискорення та збільшення обсягів військової допомоги: техніки, снарядів, далекобійних боєприпасів, мін та засобів розмінування, систем РЕБ, запчастин. Критично важлива тема – посилення наших сил ППО для захисту критичної інфраструктури від терористичних обстрілів росії. Нам потрібно не лише більше систем протиповітряної оборони, а й надійне постачання боєприпасів для них», - зазначив міністр.

Він нагадав, що у серпні Україна вперше застосувала літаки F-16 для відбиття масованої повітряної атаки. Умєров висловив сподівання стосовно розширення програм підготовки пілотів та своєчасне поповнення запасів керованих авіаційних ракет.

При цьому він вказав, що дедалі більше партнерів поділяють позицію надати Україні можливість завдавати удари далекобійною зброєю західного виробництва по військових обʼєктах на території рф.

Фото із заходу: пресслужба Рустема Умєрова

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин