Ліна Тимошина

У Туреччині вважають кримських татар дуже близьким до себе народом і готові боротися за їх повернення, - посол Боднар

mainnews-id
За словами посла, Туреччина має важелі впливу на росію, може комунікувати й досягати результатів

Туреччина вважає кримських татар близьким до себе народом готова боротися за їх повернення.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний посол України в Турецькій Республіці Василь Боднар в інтерв'ю LB.ua.

«Росіяни спекулюють аргументом, мовляв, Крим їхній, тож кримські татари — громадяни рф, тому вони зі своїми громадянами самі розбиратимуться. Тоді як турецька сторона, про що неодноразово заявляв президент Ердоган, вважає Крим українським, вимагає його повернення. У Туреччині вважають кримських татар дуже близьким до себе народом, спорідненим, і вони далі готові боротися за їх повернення», - сказав Боднар.

За його словами, обміни — історія дуже серйозна. На двосторонньому рівні залучені всі контакти. Зараз, наприклад, триває робота по лінії омбудсманів. У березні турецький омбудсман не тільки зустрічався з родичами військовополонених, але й відвідував місця утримання полонених росіян, які перебувають у спеціальному закладі у Львівській області.

«У його мандаті особливо важливо сконцентрувати увагу на цивільних, старших людях, тих, хто сильно хворіє. Тобто, на тих, хто найбільше потребує негайного звільнення», - розповів посол.

Відповідаючи на запитання, яку роль зараз відіграє Туреччина у процесі обміну полоненими, Боднар зазначив, що ця країна має спроможності впливати на росію, комунікувати й досягати результатів.

«І це не тільки військовополонені, а й політичні заручники», - додав він.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин