Ліна Тимошина

З російського полону повернувся кримський татарин Ельдар Менумеров

mainnews-id
Він брав участь в обороні Маріуполя

У рамках нещодавнього обміну Україна повернула з російського полону кримського татарина Ельдара Менумерова.

Про це повідомляє Представництво Президента в Автономній Республіці Крим на сторінці у Facebook.

У відомстві зазначили, що у рамках останнього обміну Україна повернула з полону 103 людини — 82 рядових та сержантів, 21 офіцера. Серед звільнених з полону — воїни ЗСУ, Нацгвардії, прикордонники, поліціянти. Також серед звільнених 69 захисників Маріуполя, зокрема 31 оборонець Азовсталі, а також двоє охоронців ЧАЕС.

«Був звільнений з російського полону і кримський татарин, спортсмен, борець вільного стилю Ельдар Менумеров, який брав участь в обороні Маріуполя у складі 12 бригади НГУ. Вітаємо Ельдара вдома та чекаємо повернення усіх наших людей з російського полону!», - йдеться у повідомленні.

34-річний Ельдар Мемумеров - мешканець Гранітного, що на Донеччині.

Про це повідомила Мирненська селищна військово-цивільна адміністрація на сторінці у Facebook.

Зазначається, що попри радість від повернення додому, попереду у Ельдара тривалий шлях реабілітації. Проте для родини, друзів, односельців Гранітного найголовніше — що Ельдар живий і перебуває на рідній землі.

«Звільнення захисників із полону є справою великої важливості для українського суспільства, яке з нетерпінням чекає на повернення кожного воїна. Ельдар Менумеров — один з тих, чия історія нагадує нам про героїзм і жертовність українських захисників, а також про важливість підтримки тих, хто зараз повертається додому після важких випробувань», - йдеться у повідомленні Мирненької селищної ВЦА.

Нагадаємо, 13 вересня 49 громадян України повернулися з російського полону. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також цивільні. Серед них і кримська татарка Леніє Умерова, яку росіяни майже два роки незаконно утримували за ґратами. Дівчину судили нібито за «шпигунство».

14 вересня з російського полону вдалося повернути ще 103 українські бранці. Серед звільнених є захисники «Азовсталі» у Маріуполі.

Фото: Facebook/Мирненська селищна військово-цивільна адміністрація

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин