Микола Шевчук

Окупанти вивезли бранця Сізікова у невідомому напрямку

mainnews-id
Чоловіка переслідували з 2020 року

Окупанти відвезли в невідомому напрямку політв'язня з інвалідністю за зором Олександра Сізікова, який з липня 2020 року перебував під домашнім арештом за місцем проживання.

Про це повідомила юрист Ліля Гемеджі, цитує «Кримська солідарність».

«Щойно мені надійшов дзвінок від Олександра Сізікова та його мами. Мені повідомили, що до них прибули співробітники мвс, аби виконати вирок суду. На прохання мами показати їм ухвалу апеляційного військового суду у власисі з печаткою вони сказали, що такої ухвали у них немає», — повідомила юрист.

За її словами, силовики погрожували застосувати до Сизикова силу та притягнути до відповідальності за «невиконання законних вимог співробітників поліції».

Нагадаємо, 7 липня 2020 року під час масових обшуків у Криму затримали семеро людей. Так званий київський районний суд міста Сімферополя відправив шістьох затриманих, Ісмета Ібрагімова, Зекір Муратова, Вадима Бектемірова, Еміля Зіядінова, Аліма Суф'янова та Сейрана Хайредінова, до СІЗО Сімферополя. Олександра Сізікова, у якого після ДТП повністю зник зір, відправили під домашній арешт.

Усіх затриманих звинуватили в причетності до ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір, яка визнана в росії терористичною, але діє без обмеження на рівні національних законодавств багатьох країн світу.

17 травня 2023 року Південний окружний військовий суд засудив незрячого Олександра Сізікова до 17 років позбавлення волі з відбуванням перших чотирьох років у в'язниці. Політв'язням Сейрану Хайрединову та Аліму Суф'янову суд призначив 12 років позбавлення волі у колонії суворого режиму. Перші чотири роки вони також мають від'їхати у в'язниці. Апеляційний суд залишив його вирок чинним.

Фото: «Кримська солідарність»

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин