Микола Шевчук

Ташева пояснила, за яких умов можливе настання миру

mainnews-id
Таміла Ташева взяла участь у Yalta European Strategy

Всеосяжний, справедливий та сталий мир можливий лише з відновленням контролю України над усіма територіями, включно з Кримом.

Про це зазначила Постійна Представниця Президента України в Автономній Республіці Крим (АРК) Таміла Ташева під час виступу на Yalta European Strategy.

Зокрема, вона наголосила, що перемога України – це не лише відновлення міжнародно визнаних кордонів, але й повернення Криму додому.

“Днями я бачила Леніє Умєрову, яка вийшла з російського полону. Її, 25-річну, посадили за ґрати лише за те, що вона не мала російського паспорта. Але боротьба за сотні інших кримчан, яких окупанти незаконно утримують в тюрмах, триває. І якщо в мене запитають, як має завершитись війна та що таке мир — я скажу, що всеосяжний, справедливий та сталий мир можливий лише з відновленням контролю над усіма територіями, включно з Кримом. Тому, що це питання не лише безпеки у нашому регіоні та всього світу, це й питання звільнення, на яке чекають мільйони наших громадян, Таких як Леніє, Сервер Мустафаєв, Тофік Абдулгазієв. Будь-які переговори з агресором неможливі, якщо це переговори, де ми маємо йти на територіальні поступки, для нас це неприпустимо. І для того, щоб досягти результатів на полі бою, у морі, які забезпечують наші Сили оборони, нам потрібна зброя, нам потрібні дозволи на те, щоб наносити удари по об'єктах на території росії, тимчасово окупованих територіях, зрештою, по незаконному “керченському мосту”. І тоді, я впевнена: ми зможемо зустрічатись на цій конференції, в нашій рідній українській Ялті”, — зазначила вона.

Ташева також нагадала, що Крим це ніяка не територія “російської бойової слави”, не “подарунок Хрущова”, що є повною нісенітницею, а територія, де сформувались корінні народи України та територія, де відбувся один з найстрашніших злочинів 20 століття — депортація кримських татар.

Фото заходу: Пресслужба Представництва Президента в АРК

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин