Микола Шевчук

Оголошено підсумки засідання у форматі «Рамштайн»: яке озброєння нададуть союзники Україні

mainnews-id
6 вересня відбулося 24-е засідання у подібному форматі

Партнери України зацікавлені інвестувати, фінансувати та співпрацювати для посилення української оборонної промисловості. З низкою країн українська влада перебуває вже в активній комунікації щодо можливостей фінансування української зброї, ракет, дронів.

Про це повідомив Міністр оборони України Рустем Умєров за результатами 24-го засідання у форматі «Рамштайн».

За його словами, така зацікавленість і комунікація відкривабть нові можливості для спільного розвитку оборонного потенціалу.

Зокрема за результатами зустрічі:

США оголосили про виділення чергового пакета військової допомоги Україні на суму 250 мільйонів доларів. До нього увійдуть критично важливе озброєння та обладнання, бойові машини M2 Bradley та ракети для HIMARS.

Канада надасть велику партію двигунів для некерованих авіаційних ракет та 1300 боєголовок до них. Також новий пакет допомоги включає тисячі кулеметів та пістолетів, елементи військової техніки та пів сотні «швидких». Крім того, Канада взяла на себе роль у навчанні українських пілотів для польотів на F-16 в рамках програми “FLIT”. На 5-річний термін підготовки пілотів і технічного складу уряд виділить 389 мільйонів доларів.

Велика Британія передасть Україні 650 легких багатоцільових ракет (LMM) на суму 162 мільйони фунтів.

Нідерланди нададуть Україні ракети класу повітря-повітря та допоміжні матеріали для літаків F-16 на суму 80 мільйонів євро.

Швеція приєдналася до коаліції з розмінування, підписавши Меморандум про Взаєморозуміння та зобов'язавшись внести 5 мільйонів євро до Фонду Коаліції для підтримки зусиль із розмінування територій.

Іспанія відправить батарею зенітно-ракетного комплексу HAWK, яка включає 6 пускових установок.

«Ще один ключовий результат зустрічі з союзниками — підписання Положення Коаліції морських спроможностей (КМС) Вдячний Великій Британії та Норвегії за лідерство у Коаліції. Очікуємо на приєднання інших країн-партнерів. Робота в рамках КМС означатиме довгострокову підтримку України із забезпечення безпеки у Чорному морі», - зазначив Умєров.

За його словами, цього року Україна робить особливий акцент на «морській обороні».

Фото ілюстративне із зустрічей "Рамштайну"

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин