Микола Шевчук

Яке юридичне майбутнє у Криму, звільненого від окупантів: деталі від Постійного Представництва президента в АРК

mainnews-id
Чиновник розповів про положення реінтеграційної політики України щодо Криму, які вже напрацьовані та готуються до впровадження після деокупації півострова

Постійне Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим (АРК) напрацювало Пріоритетні кроки Української держави після деокупації Криму, Стратегію відновлення Криму та Стратегію когнітивної деокупації Криму.

Про це заявив заступник Голови Постійного Представництва Президента України в АРК Денис Чистіков під час участі у панельній дискусії "Стратегії реінтеграції та роботи з громадянами на тимчасово окупованих територіях", яка відбулася на Форумі громадських лідерів: United for Victory.

Денис Чистіков нагадав, що Крим перебуває під тимчасовою окупацією вже понад 10 років. І за цей час спостерігається постійне збільшення переслідувань, затримань, тиску та тортур громадян України з боку окупаційної адміністрації.

Чиновник підкреслив, що тільки звільнення півострова дозволить відновити правосуддя, розвинути економіку регіону та провести необхідні реформи. Він також зауважив, що Представництво спільно з експертами та іншими органами державної влади напрацювало Пріоритетні кроки Української держави після деокупації Криму, Стратегію відновлення Криму та Стратегію когнітивної деокупації Криму.

Він також наголосив, що з вересня 2022 року Представництво разом з органами державної влади та експертами розробило бачення першочергових кроків після деокупації Криму. Одним з таких кроків є відновлення діяльності державних інституцій на території Криму, які фактично припинили свою роботу з початком тимчасової окупації півострова.

Читіков нагадав про законопроєкт щодо особливостей відновлення публічної влади в АРК та місті Севастополі. Документ пропонує механізм відновлення публічної влади через створення військових адміністрацій республіканського рівня до моменту створення умов для проведення виборів та повноцінного відновлення державних органів і місцевого самоврядування.

Фото із заходу Дениса Чистікова: пресслужба Постійного Представництва

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин