Ліна Тимошина

Пособництво державі-агресору: судитимуть двох «волонтерів» з Криму

mainnews-id
Їм загрожує до 12 років позбавлення волі

Прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України, які систематично допомагають армії ворога. Їхні дії кваліфіковано як пособництво державі-агресору.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Слідство встановило, що один з обвинувачених, приватний підприємець, організував ремонт та передачу автомобілів для збройних сил рф, які беруть участь у збройній агресії проти України.

«Так, у 2023 році ним було передано військовослужбовцям РФ 7 підготовлених для участі в бойових діях автомобілів підвищеної прохідності («НИВА», «УАЗ» та «ГАЗЕЛЬ»). Інформацію про збори коштів для придбання автомобілів та запчастин для їх ремонту, а також звіти про результати «благодійної діяльності» «підприємець» розміщував на власному телеграм-каналі», - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, інший «волонтер» співпрацював з помічницею окупаційного депутата «Ялтинської міськради». Обвинувальний акт щодо неї скеровано до суду.

Зокрема, у 2023 році він неодноразово передавав їй матеріальні ресурси (дизельний генератор, ретранслятор для персонального зв’язку, морський контейнер, антени для рацій, автомобільні акумулятори тощо) для потреб окремих підрозділів збройних сил росії.

«Такі дії обвинувачених спрямовані на допомогу державі-агресору та її збройним формуванням з метою завдання шкоди Україні», - зазначили у прокуратурі.

Читайте новини в телеграмi

Актуальнi новини Украiни та свiту

telegram

Підписатись

Головнi новини

Бiльше новин